havadurum

Lepidolit Taşı Nedir? Özellikleri, Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Lepidolit taşı, lityum içeren bir mineral çeşididir ve kuvars ailesine aittir. Bu taşın rengi genellikle pembe, mor, lavanta tonlarındadır ve parlak bir yüzeye sahiptir. Lepidolit, doğal olarak levhalar halinde bulunur ve ince yapılıdır. Lepidolit taşı, stres, anksiyete, depresyon gibi duygusal rahatsızlıklara iyi gelir, enerji temizliği yapar, meditasyonu kolaylaştırır ve spiritüel gelişime katkı sağlar.

1000

Lepidolit taşının faydaları ve zararları nelerdir? Lepidolit taşı nasıl temizlenir ve bakımı nasıl yapılır? Lepidolit taşı hangi burçlarla uyumludur? Bu makalede bu soruların cevaplarını bulacaksınız.

Lepidolit Taşı Nedir?

Lepidolit taşı, mika grubuna ait lityum içeren bir mineral cevheridir. Genellikle leylak rengi ya da lila rengi tonlarındadır, bazen hafif gül kurusu pembe renginde de olabilir. Lepidolit aynı zamanda ait olduğu gruptan dolayı “Lityum Mika”, rengine ithafen “Lavenderin”, etkileri bakımından ise “Barış taşı” ya da “Rüya taşı” olarak da anılmaktadır. Bünyesinde başlıca lityum olmak üzere potasyum, hidrojen, silisyum, oksijen, alüminyum, florin ve donmuş su bulunur. Granitli pegmatit odacıklarında oluşur. Pegmatit odacıkları mineral bakımından zengindir ve magmanın hızla soğuması ile oluşur. Oluştuğu yerde genelde turmalin ve muskovit mineralleri de görülür. Lepidolit’in adı, pullu görünümüne atıfta bulunan Yunanca “pul” anlamına gelen bir kelimeden türetilmiştir. 1861 yılında keşfedilmiştir. Başlangıçta lavanta rengi nedeniyle farklı isimlerle adlandırılmış ve sonunda lepidolit ismini almıştır. Yeryüzündeki diğer tüm minerallerden daha çok lityum içerir. Bu en önemli özelliğidir.

Lepidolit Taşının Özellikleri

Lepidolit, lityum taşıyan en bol mineraldir ve lityum metalinin ikincil kaynağıdır. Doğada kolay bulunur. Lepidolit taşı doğal halindeyken ince dilimler halinde birçok levhanın üst üste birleşmiş hali gibi görünür. Sertlik derecesi oldukça düşüktür. 2,5 ile 4 arasında değişen sertlik yapısı sebebi ile oldukça nazik ve narin davranılmalıdır. Kolayca çizilebilir. Saydam ya da yarı saydam yapıda bulunan lepidolit inci ya da sedef gibi farklı bir ışıltıya sahiptir.

Lepidolit taşının sayısız faydası vardır. En öne çıkan özelliği anti-anksiyete etkisidir. Lepidolit kristalinde bulunan lityum, anksiyete için üretilen ilaçların muhteviyatında bulunur. Lepidolit’in sağladığı huzur ve sakinlik, derin bir nefes almanıza ve çözümlere odaklanmanıza yardımcı olur. Ametist taşı da lityum içeriği ile strese karşı benzer etkileri gösterir. Bu taşı vücudunuzda tedaviye yardımcı ya da olumlu etkileri için kullanacaksanız takı olarak kullanmalısınız. Uyku bozuklukları ve rüya için yastık altına tamburlu yuvarlatılmış bir parça koyabilirsiniz. Elektromanyetik alan temizliği için ise işlenmemiş bir kristal parçayı bilgisayar, tv, modem gibi istenilen cihazın yanına koyabilirsiniz.

Lepidolit Taşının Faydaları

Lepidolit taşının faydaları şunlardır:

  • Anksiyete, kaygı bozukluğu, panik atak, depresyon gibi rahatsızlıklar için kullanılır. Doğal bir sakinleştiricidir, stresi alır, rahatlatır ve endişelerin giderilmesini sağlar.
  • Melankoli, umutsuzluk ve bunalımları giderir, dinginlik verir, rahatlatır.
  • Meditasyon için iyi bir seçimdir. Sinir ağlarını iyileştirir.
  • Eklem problemlerinde faydalıdır.
  • Zihnin yoğunlaşmasında ve odaklanmasında yardımcıdır.
  • Vücuttaki aşırı elektrik yükünü bedenden boşaltır.
  • Bağımsızlığı, kendini sevmeyi ve güveni teşvik eder. Her türlü duygusal veya zihinsel bağımlılığın üstesinden gelmeye destek olur.
  • Taç çakrayı açar, tıkanıklıkları temizler ve kozmik farkındalık getirir.
  • İnanılmaz bir enerji temizleyicidir, çakraları dengeler ve parlatır.
  • Zihinsel ve duygusal blokajları arındırır.

Lepidolit Taşının Zararları

Lepidolit taşının bilinen herhangi bir zararı veya toksik özelliği yoktur. Bu sebeple cildinize temas ettirerek, güvenle kullanabilirsiniz. Eğer küçük parçalar halinde bulunan lepidolit taşına sahipseniz çocuk ve evcil hayvanlar tarafından yutulma riski olduğu için, güvenli bir şekilde muhafaza etmenizi öneriyoruz.

Lepidolit Taşının Bakımı ve Temizliği

Lepidolit taşının bakımı ve temizliği şöyle yapılır:

  • Lepidolit sertlik bakımından oldukça yumuşak olduğundan bakımı yapılırken su ve toprak yöntemini pek önermiyoruz.
  • Tütsüleyerek, selenit yanına koyarak ya da tuz lambası yanına koyarak enerji temizliği yapabilirsiniz.
  • Lepidolit taşını güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Çünkü güneş ışığı lepidolit taşının rengini soldurabilir. Bu yüzden
  • lepidolit taşınızı karanlık bir yerde saklamalısınız.
  • Lepidolit taşınızı sert ve keskin cisimlerden uzak tutmalısınız. Çünkü lepidolit taşı kolayca çizilebilir ve kırılabilir. Bu yüzden
  • lepidolit taşınızı yumuşak bir bezle sararak korumalısınız.

Lepidolit Taşının Uyumu

Lepidolit taşı, özellikle terazi ve koç burçları ile uyumludur. Bu burçların insanları lepidolit taşının verdiği huzur, denge ve cesaretten faydalanabilirler. Lepidolit taşı, aynı zamanda akrep, yay, kova ve balık burçları ile de uyum gösterir. Bu burçların insanları lepidolit taşının sağladığı dönüşüm, iyileşme ve spiritüel gelişimden yararlanabilirler. Lepidolit taşı, diğer burçlar için de kullanılabilir, ancak etkisi daha az olabilir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş