havadurum

Lapseki'de görev yapan müdür görevden uzaklaştırıldı

Çanakkale'de bir okul müdürü, sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşım nedeniyle görevden uzaklaştırıldı.

430
Çanakkale'ye bağlı Lapseki ilçesinde görev yapan bir okul müdürü, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden, içki içtiği bir fotoğrafını paylaşması sebebiyle görevinden uzaklaştırıldı. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, söz konusu görevden uzaklaştırma işleminde Çanakkale Valiliği'ne gönderilen yazıda "özel hayatındaki bazı hallerini içeren sosyal medya paylaşımları" sözleri yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrıda bulundular

BirGün'de yer alan habere göre; Lapseki'de bir okulda okul müdürü, sosyal medya hesabından alkol paylaşımı yapması nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı. Alınan karara tepki gösterek Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) yazılı basın açıklaması gerçekleştirerek, yapılan paylaşımların özel hayatla alakalı olduğuna vurgu yapılarak, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı geri çekmesi yönünde çağrıda bulundu.

"Özel yaşamda içki içmek diye bir suç türü yoktur"

Eğitim-İş tarafından yapılan basın açıklamasında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün özel hayata müdahalede bulunduğu belirtilerek; "Bu uygulamadan çıkan sonuç şu dur ki; Milli Eğitim Bakanlığı, personeli kamu görevlisine özel hayatında içki içmeyi de yasaklamıştır. Bu karar en hafif ifadesiyle vahimdir, ayrımcılık niteliğinde suçtur ve özel hayata açık bir müdahaledir. Anayasamızda güvence altına alınmış olan özel yaşamın gizliliği, kamu görevlileri için de geçerli olup, idare hizmet dışında kamu görevlisinin yaşam tarzına müdahale edilemez. Dahası Anayasa'nın 2. Maddesinde ifade edildiği üzere demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde özel yaşamda içki içmek diye bir suç türü yoktur" sözlerine yer verildi.

"Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyarıyoruz!"

MEB'in kendi düşünce yapılarına uzak eğitimcileri bir baskı içerisinde sindirmeye çalıştıkları ifade edilerek; "Görünen o ki MEB, AKP zihniyetinin onayladığı yaşam tarzını benimsemeyen yani kendisi gibi düşünmeyen tüm eğitim emekçilerini, sosyal medyadan tespit edip haklarında işlem başlatmak için cadı avı sürdürmeye başlamıştır. Sosyal medya için getirilen yasaklar, emekçilere açılan soruşturmalar ve AKP yandaşı trollerin sosyal medyada yürüttüğü linç kampanyaları söz konusu baskının ulaştığı boyutları açıkça gözler önüne sermektedir. Milli Eğitim Bakanlığını Uyarıyoruz! Anayasa'nın temel ilkelerini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel niteliklerini alt üst edecek bu yanlıştan derhal dönmek zorundasınız. Kamu görevlisine belli bir siyasi görüşe yönelik yaşam tarzı dayatması, Türk Ceza Kanunu kapsamında ayrımcılık suçunu oluşturmaktadır. Bu uygulamaya imza atan tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak, tüm örgütlü gücümüzle bu dayatmaya eylemlilik sürecimizle karşı koyacağız. Eğitim-İş olarak, üyemizin yalnız olmadığını, temel hak ve özgürlüklerini çiğnetmeyeceğimizin, hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğimizin çok iyi bilinmesini istiyoruz!" diye belirtildi.

"Anayasa yerine dini kurallar mı esas alınmaya başlamıştır?"

Eğitim-İş tarafından yapılan açıklamanın sonuna gelinirken, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) birtakım sorular yöneltilerek; "Milli Eğitim Bakanlığı'nda Anayasa yerine dini kurallar mı esas alınmaya başlamıştır? Kamu çalışanlarına iş yeri sınırları dışında içki içme yasağı mı getirildi, yoksa ahlak polisi mi kesildiniz? Bunları takip etmek için özel birimler mi oluşturdunuz? Dolaplarımızı, çantalarımız da kontrol edecek misiniz? Evimize, özel yaşamımıza, gazetemize kitabımıza da karışacak mısınız?" sözlerine yer verildi.
(Haber Merkezi)
Paylaş