havadurum

Kuyumcularda düğün bereketi

Düğün sezonu başlayınca çeyrek ve gram altın satışı yükseldi.

1109
Yazın gelmesiyle birlikte düğün organizasyonları start verince kuyumcularda takı ve hediyelik çeyrek ve gram altın satışı arttı. Evlenecek çiftler evlilik telaşına başlarken, altın fiyatlarının beklenen korkutucu düzeyde olmaması çiftlerin ve takı alışverişine çıkan vatandaşların yüzünü güldürdü. Altı fiyatlarının da düşmesiyle düğün yapacak çiftlerin ve takı alışverişi yapanların kuyumcuların yolunu tutmasıyla sektöre can geldiğini belirten kuyumcular, önümüzdeki günlerde daha da hareketli günler beklediklerini dile getirdiler.
 
 
Şeniz Koç / Altınbaş: Düğün sezonu başladı. Altın satışlarında hareketlilik başladı. Çeyrek ve gram altın satışları arttı. Şu anda çeyrek altın 145 lira, altın bir süre önce düşüşe geçmişti, şu anda da düşük seyretmesi hareketliliğe de bir etken.”
 
 
Atanur Ülker / Koçak Gold: Düğünlerin yoğunlaşması kişilerin Ramazan ayından önce düğün yapmaları nedeniyle şu sıra yoğunluk başladı. Düğün takısı olarak gram altın ekonomik olması yüzünden tercih ediliyor. Çeyrek altın satışlarında da hareketlilik var.”
 
Sevcan Öztürk / Favori Kuyumculuk: Sünnet düğünleri başladı, düğünler Ramazan öncesinde yoğunlaştı. Üniversiteler 2-3 hafta sonra tatile girince daha fazla hareketlilik olmasını bekliyoruz. Çeyrek ve gram altın satışlarımız artıyor.
Paylaş