Kut`tan muhteşem sergi

Çanakkale Devlet Hastanesi`nde genel cerrahi uzmanı ve Baştabip olarak görev yapan Dr. Coşkun Kut`un kişisel resim sergisi beğeniye sunuldu.

1177
Güzel Sanatlar Galerisi`nde gerçekleştirilen sergiye Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özcan Alarslan`ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Yapılan konuşmaların ardından Dr. Coşkun Kut, sergiyi gezen Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek`e eserleri hakkında bilgiler verdi. Sergide yer alan resimleri tek tek inceleyen vatandaşlar ise beğendikleri resimlerin fotoğrafını çekmeyi de ihmal etmedi. Yoğun ilgi gören sergi, 27 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.
 
 
Coşkun Kut kimdir?
1942 yılında İstanbul`da doğan Dr. Coşkun Kut, ortaokul ve liseyi Çanakkale`de okudu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden 1965 yılında mezun olan Kut, 1972 yılında genel cerrahi, 1974 yılında da göğüs cerrahisi uzmanlığını GATA`da tamamladı. 1978-1991 yılları arasında Çanakkale Devlet Hastanesi`nde genel cerrahi uzmanı ve son 10 yılında da Baştabip olarak görev yapan Kut, ilkokul yıllarından beri resim yapmaya ilgi duydu. Ancak ilk ciddi resim eğitimini ortaokul ve lisede seramik ve resim sanatçısı Şadiye Erdölen`den alan Kut, 1992 yılından bu yana ressam Vahid Novruzov nezaretinde yapılan atölye çalışmalarına katılıyor. Karakalem, suluboya, yağlıboya ve pastel boya tekniklerini klasik resim anlayışı içinde resimlerine yansıtan Dr. Coşkun Kut, estetik görünümü olan her şeyin resim konusu olacağını kabul etmekle beraber portreye özel ilgi duyuyor.
Paylaş