havadurum

Kuruluş Osman Gonca Hatun Kimdir? Belgin Şimşek’in Hayatı ve Rolü Hakkında Her Şey!

Kuruluş Osman dizisinin yeni sezonunda izleyicilerin karşısına çıkan Gonca Hatun karakteri, merak konusu oldu. Gonca Hatun’u canlandıran Belgin Şimşek kimdir, kaç yaşında, nereli? Tarihte Gonca Hatun gerçekten var mıydı? İşte, Kuruluş Osman Gonca Hatun hakkında bilmeniz gerekenler…

7900

Gonca Hatun Tarihte Kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde Gonca Hatun, Germiyanoğlu Yakup Bey’in kızı olarak tanıtıldı. Yakup Bey, 14. yüzyılda yaşamış ve Germiyanoğulları Beyliği’nin kurucusu olan bir Türk hükümdarıdır. Yakup Bey’in hayatı ve ailesi hakkında pek fazla kaynak bulunmamaktadır. Ancak, bazı tarihçilere göre, Yakup Bey’in kızı Gonca Hatun, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ile evlenmiştir. Bu evlilikten, Osman Gazi’nin ikinci oğlu olan ve Orhan Gazi’nin kardeşi olan Alaeddin Paşa doğmuştur. Gonca Hatun’un Osman Gazi ile evliliği, Germiyanoğulları ile Osmanlılar arasında bir ittifakın kurulmasına vesile olmuştur.

Gonca Hatun’u Canlandıran Belgin Şimşek Kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde Gonca Hatun karakterine hayat veren Belgin Şimşek, 2000 yılında doğmuştur. Tiyatro eğitimi alan Belgin Şimşek, 24. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri’nde ödül almış ve dikkat çekmiştir. Genç oyuncu, 2019 yılında yapılan Sadri Alışık Kültür Merkezi cast sanat sınavında başarılı olarak burs alan öğrencilerden biri olmuştur ve oyunculuk eğitimini de Sadri Alışık Kültür Merkezinde burslu olarak tamamlamıştır3. Ünlü oyuncunun ilk dizi deneyimi Benim Hayatım’dır. Ardından Tv8’de ekrana gelen Canım Annem dizisinde yer almıştır. Belgin Şimşek’in boyu 1,68 cm, kilosu ise 53 kg’dır.

Gonca Hatun’un Dizideki Rolü Nedir?

Kuruluş Osman dizisinin yeni sezonunda Gonca Hatun, Osman Bey’in karşısına çıkan bir karakterdir. Gonca Hatun, babası Yakup Bey’e sadık bir kızdır. Soğukkanlı ve tedbirlidir. Asla duygularıyla hareket etmez. Devletinin ikbali ve mutluluğunu çok önemser. Bunun için yapmayacağı şey yoktur4. Gonca Hatun, Osman Bey ile evlenmek istemeyen ve ona karşı direnen bir tutum sergiler. Ancak, zamanla Osman Bey’e karşı duyguları değişmeye başlar. Gonca Hatun, Osman Bey ile evlenerek, Germiyanoğulları ile Osmanlılar arasında bir köprü olabilecek midir? Bu sorunun cevabını izleyip göreceğiz.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş