Kürtaj yasağı sergilere yansıdı

Türkiye genelinde tartışmalara neden kürtaj yasağı sergilere konu oluyor...

692
 
 
Türkiye’de birçok şehirde eş zamanlı olarak açılan sergide yer alan eserlerde kürtaj yasağı eleştirilirken, Yalı Han ve Öküz Kültür Cafe & Bar’da beğeniye sunulan “Sanatın Eylemi” isimli sergide 32 sanatçı tarafından üretilen 70 eser görücüye çıktı. Aralarında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eşi Hale Gökhan’ın da eserlerinin bulunduğu sergi, bağımsız sanatçıların katılımıyla daha bir anlam kazandı.
 
Çanakkale’deki etkinliğin koordinatörlüğünü yapan seramik sanatçısı Cenk Çankaya, kürtaj yasağı ile şekillenen sergiye 32 sanatçının katıldığını söyledi. Sergide 70 eserin bulunduğunu ifade eden Çankaya; “Bu ilk karma sergimiz kürtaj üzerinden manipülasyona, gündem değiştirmeye, bedenlerimize el uzatma çabalarına ve zorbalığa karşı insani hak ve özgürlüklerimizi savunmak üzere sanatçının eylemi olarak şekillendi” dedi.
 
12 Temmuz Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek olan sergiye katılan sanatçılar ise şu şekilde: “Cenk Çankaya, Ozan Gürkan Peltek, Onur Özer, Ulaş Önder, Feryal Güner Önder, Erdal Sezer, Duygu Sönmez, Mert Uzun, Hale Gökhan, Pınar Çaldemir, Muteber Yüğnük, Semra Canbulat, Ali Furkan Oğuz, Demet Otur, Cemil Onay, Levent Çelikel, Gökmen Yener, Cansın Özkan, Caner Çelik, Eralp Sargın, Ar Öktem, Güven Çetinkaya, Binnur Ünal, Refiye Endez, Evren Aldoğan, Esen Öztürk, Kadriye Güner Köylü, Sezen Sevinç, Hande Ediz, Esra Şenol, Yasemin Eybel, Sibel Artut.”
Paylaş