Kursiyerlerin eserleri görücüye çıktı

ÇABAM Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi 11 kursiyeri 4 ay süren kurs sonunda sertifikalarını aldı.

313
 
 
Çanakkale Belediyesi tarafından projelendirilen ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA)2011 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklediği ve Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü katkılarıyla yürütülen ÇABAM Tahta At Çocuk Oyun Atölyesi’nin Küçük Sanayi Sitesi’nde gerçekleşen kapanış programında 4 ay süren kurs sonunda üreticilerin el emekleri atölyede sergilendi. 2012 yılı Şubat ayında sözleşmesi imzalanan ve Mart Ayı’nda başlayan ve 4 ay süren proje sonunda 10 kadın, 1 erkekten oluşan toplam 11 kursiyer sertifikalarını aldı.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açılışta yaptığı konuşmada hedeflerinin daha çok insanı üretim alanına katmak ve el emeklerini değerlendirerek, iş sahası oluşturmak ve ekonomiye katkı sağlamak olduğunu belirterek ahşap atölyesini yaşatacaklarını belirtti. Gökhan 133 bin liraya mal olan projenin, 120 bin lirasının GMKA Ajansı tarafından karşılandığını, 13 bin lirasının ise belediye bütçesinden karşılandığını belirtti. Gökhan proje süresi boyunca Troia Atı konseptli ahşap çocuk oyuncağı üretimi ile ilgili eğitim alan kursiyerlerin kurs sonunda ahşap oyuncaklar üretimi konusunda teknik beceri kazandıklarını ifade etti. Troia’nın ön plana çıkarıldığı eserlerde Troia Atı’nın konu edildiğini belirten Gökhan Troia’nın Unesco uluslar arası tarihi mirasına sahip olan kentin önemli bir markası olduğunu ve oyuncakların çocuk ve çevre sağlığına zarar vermeden üretilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Atölyenin kapanmayacağını üretim yapılmaya devam edileceğini ve üretilen ürünlerin pazarlamasının yapılacağını belirten Gökhan kursiyerlerin isterlerse 6 ay daha kurs almaya devam edeceklerini ifade etti.
 
Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk’ün de katıldığı sertifika töreni sonunda misafirler ÇABAM Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi kursiyerlerinin el emeklerinin sergilendiği atölyeyi gezdiler.
 
 
 
 
Paylaş