havadurum

Kursiyerler belgelerine kavuştu

Ezine Kaymakamlığı’nın yürüttüğü Şen Sesler Projesi’nin tanıtım toplantısı Belediye Sinema Salonu’nda gerçekleştirildi.

333
Proje hakkında gerçekleştirilen aşamalar ile ilgili bilgilendirme proje ekibinde yer alan Suna Demirlenk tarafından yapılırken, proje kapsamında Keman üretimi için özel olarak hazırlanan atölyede 3,5 aylık bir süre zarfında müzik aleti üretimi ve onarımı konusunda alanında uzman bir eğitmen tarafından öğrencilere 120 saatlik bir eğitim verildi.
 
Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut yaptığı konuşmada; “Güney Marmara Kalkınma Ajansıyla müşterek olarak yürütülen projenin Kaymakamlık olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üzerinden yürüttüğümüz Şen Sesler Proje çalışması, yürütülen 2 projeden biridir. 2. Projemiz Ezine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli tarafından sekretaryalığı yapılan Zeytin Hastalıkları ve Zararlarına Karşı Erken Uyarı Sistemi için İklimsel Veri İstasyonu Kurarak Veritabanı ve Altyapı Oluşturulması projesidir. Şen Sesler Projesi adı altında gerçekleştirilen bu projede amaç İnsanların bildikleri, yatkın oldukları konuda destek vermektir. Bölgemiz Müzik konusunda büyük altyapıya sahip, bu sebeple bölgede sevilen insanların ilgi duyduğu, sıkılmadan yürütebilecekleri konu üzerinde yoğunlaşmalarını sağlamak gerekmektedir. Bu kapsamda Şen Sesler Projesine dahil olanlar Keman yapımı, onarım ve tamiratı konusunda eğitimleri verildi. Bu projenin gerçekleştirilmesinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı yetkililerine, proje ekibi çalışanlarına, onlara mekan sağlayan Milli Eğitim Teşkilatına ve katkıda bulunan diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından kursiyerlere belgeleri ile kemanları Kaymakam Cengiz Karabulut ile Belediye Başkanı Halil Büyükerol tarafından takdim edildi.
Paylaş