Kurbanlıklar görücüye çıktı, satıcılar kaygılı...

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban satış yerlerinde kurbanlıklar satışa sunulmaya başladı.

687
Kurban satış alanına gelen az sayıda üretici, kurbanlıkları satışa sunarken, alanda hakim olan sessizlik dikkat çekti. Havanında soğuk olması nedeniyle az sayıda hayvan yetiştiricileri, kurbanlıklarını görücüye çıkardı. Kurban satış yerine gelen az sayıdaki vatandaş ise kurbanlık fiyatları konusunda araştırma yapması dikkat çekerken, hayvan üreticileri ile bazı vatandaşlar fiyatta anlaşıp el sıkıştı.
 
Geçen yıla göre kurbanlık fiyatları da düştü. Geçen yıl 750 liradan satılan küçükbaş hayvanlar bu yıl 550 TL’den, büyükbaş hayvanların ise 3 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
 
Çanakkale Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğü kurban satış yerinde hayvan yetiştiricileri, satış yapacağı alanları tel örgü ile çevirdi. İlginin az olması nedeniyle hayvan yetiştiricileri, kurbanlıkların elde kalmasından dolayı tedirginlik yaşıyor.
 
Geçen yıla göre satışların düşük olduğunu belirten İsa Karapınar; “Geçen seneye göre fiyatlar daha düşük. Büyükbaş hayvanların fiyatları 3 bin liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor. Bu yıl alıcı yok. Bu nedenle hayvanların elde kalmasından dolayı tedirginiz. Geçen yıl ki satışları yakalayamayabiliriz” dedi. Kurbanlıkların elde kalma ihtimalinin olduğunu kaydeden Kıyan Yıldız ise; “Küçükbaş hayvanlar 550 liradan başlıyor. Bu yıl satışlar nasıl olacak bilemiyoruz. Ancak, kurbanlıkların elde kalma ihtimali olabilir. Olmaz diye bir şey yok” diye konuştu.
 
Öte yandan bazı vatandaşların ise daha ucuz kurban alma hayaliyle köy yollarını aşındırdığı öğrenildi.
Paylaş