havadurum

Kurban kesim yeri hazır

Bu yıl 4-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde kurban satış ve kesim yeri olarak Çanakkale Belediyesi tarafından altyapısı hazırlanmış olan eski beton santrali mevkiinde (Mezbaha karşısı) çalışmalar tamamlandı.

884
 
 
Kurban Bayramı öncesi hazırlık çalışmaları tamamlanan alanda düzenin sağlanması açısından peron ve yol çizgilerinin çekilmesi işlemleri gerçekleştirilirken, kentlilerimizin alana ulaşımı konusunda Satış ve Kesim Yeri`ni gösteren yönlendirme tabelaları da şehrin muhtelif yerlerine asılacak. Öte yandan, alanın temiz ve hijyenik olması açısından ilaçlama işlemleri de tamamlandı. Konuyla ilgili olarak Çanakkale Belediyesi`nden yapılan açıklamada “Hazırlıkları tamamlanan Kurban Satış ve Kesim Yeri`ne hayvan yer tahsis ve alımları 27 Eylül 2014 tarihinden itibaren başlayacak olup, alana, iller arasında veteriner sağlık raporu olmayan, kulak küpesi bulunmayan, büyükbaş hayvanlarda pasaport, küçükbaş hayvanlarda da nakil belgesi bulunmayan ve kurban vasfını taşımayan hayvanlar alınmayacak. Kurban Bayramı kapsamında, meydan, park, cadde, sokak gibi kamuya açık alanlarda kurban kesimi ve satışına izin verilmeyecek olup, bununla birlikte, etrafının kapalı olması ve kesim usullerine uygun bir alanı olması koşuluyla kentlilerin kendilerine ait bahçelerinde çevreye zarar vermeden kesim yapılmasına müsaade edilecek. Kurban Satış ve Kesim Yeri`nde ise, kesim yapacak kişi ve personelin kasaplık belgesi kontrolleri Belediyemiz Zabıta ve Veteriner Hekimliği ekiplerince yapılacak. Kurban Bayramı süresince de Belediyemiz ekipleri tarafından alanın ve genel çevresinin temizliği sağlanarak günlük temizlik ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirilecek” dendi.
 
 
Ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek
Yapılan açıklamada ücretsiz otobüs seferlerinin de düzenleneceği ifade edilerek, “Kurban Bayramı kapsamında Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan program kapsamında ise 3 Ekim 2014 Cuma Arife gününden başlayarak, 7 Ekim 2014 Salı Bayramın son gününe kadar kentimizdeki eski ve yeni mezarlığa ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecektir. Sabah 10:00’dan akşam 18:00’e kadar Eski Fen Lisesi Karşısındaki Öğretmen evi durağından; Demircioğlu caddesi, Eski Belediye önü, Balıkesir caddesi istikametinden eski ve yeni mezarlığa düzenlenecek olan seferler, 3 Ekim Arife günü yarım saatte bir, 4 Ekim Bayramın birinci günü saatte bir (10:00-11:00-12:00-13:00-14:00-15:00-16:00-17:00-18:00), 5, 6, 7 Ekim tarihlerinde ise iki saatte bir (10:00-12:00-14:00-16:00-18:00) olmak üzere gerçekleştirilecektir. Öte yandan, 3 Ekim Arife Günü yarım saatte bir, 4 Ekim Bayramın birinci günü saatte bir, 5, 6, 7 Ekim tarihlerinde ise iki saatte bir sabah 10:00’dan akşam 18:00’e kadar Eski Fen Lisesi Karşısındaki Öğretmen evi durağından hareketle Kurban Satış ve Kesim Yerine de ücretsiz seferler düzenlenecektir. Ayrıca, Ç.9 Otogar hattı ile kurban kesim yerine ve eski - yeni mezarlığa ulaşım sağlanmaktadır” denildi.
Paylaş