Kural ne diyor?

591
Galatasaray-Kasımpaşa maçının ikinci yarısının hemen başında skor 1-1 iken, Kasımpaşa`nın kazanması gereken penaltıyı vermeyen Hakem Erkan Özdamar, ortalığı karıştırdı. Bu enstantane için kural şunları söylüyor. "İki rakip oyuncu top için mücadele verirken, birinin diğerine kontrolsüz, dikkatsiz ve orantısız güç kullanarak (İster bilerek, ister bilmeyerek) yaptığı temaslı ihlalin adına Direkt Serbest Vuruş denir. Bu ihlal bir savunma oyuncusu tarafından rakibine ceza alanı içinde yapılırsa, Penaltı Vuruşuna hükmedilir." 

Cahit Göveren
Klasman E Gözlemci


Penaltı noktasının elleriyle temizlenmesi futbolda Yasak Hareketlerden sayılıyor. Oyuncular saha müştemilatında değişiklik yapamazlar. Eğer penaltı noktası kaybolmuşsa, maçın hakemi, saha görevlilerine eksikliği yaptırtır. 
 

Ne dediler

Ahmet Çakar: "Utanmazlar, Kasımpaşa`nın net penaltısını yediler. Fenerbahçe`yi şampiyon yapmayacaklar dediğimde herkes bana kızdı. Ama, bugün gördük ki Galatasaray`a maçı verdiler. Dün Trabzon maçında Nwaekeme`yi direkt kırmızıyla atamadılar, atsalar Fenerbahçe maçında oynayamayacaktı. Türk Telekom Arena`daki Kasımpaşa maçında yaşanan kara geceyi 10 gün kar yağsa kapatmaz." (Beyaz Tv)
 
Serdar Ali Çelikler: "Kasımpaşa`nın penaltısını vermiyorsun. 15 metreden Onyekuru`nun penaltısını verirken koşarak gidiyorsun -ki, doğru karar. Hakem bir an `Verin penaltıyı ben atayım` diyecek sandım. O zaman sen Allah`tan değil, Galatasaray`dan korkuyorsun." (Haber Global)
 
Rıdvan Diilmen: Kasımpaşa lehine verilmeyen penaltıyı tartışmak istemiyorum, pozisyon penaltı. Ekonomik olarak şu anda Avrupa`da transferlerde 1 numarayız. Avrupa`nın tamamı kadar transfer yapmışız. 1,5-2 aydır maçları hakemler belirliyor. Hangi maç olursa olsun. Serdar Tatlı benim de arkadaşımdır. Sezon başı Rıdvan Dilmen sezonu diyorlardı, şimdi Mustafa Cengiz ben de tamam dedim diyor. Bu tesadüf değil, 4 büyük lap diye bir anda ilk 4`e yerleşiyor. Sezon sonuna kadar hakem konuşmama kararı aldım. Türkiye`de hakemlik müessesesi diye bir müessese yoktur, Serdar Tatlı da olmayan bir müessesenin başındadır. Maalesef geçmiştekilere de haksızlık yaptığımızın farkındayım. Serdar Tatlı`nın da beceremediğini gördüm.
 
Kasımpaşa`dan açıklama: "Tüm futbol otoritelerinin `tartışmasız penaltı` olarak nitelendirdiği pozisyonu devam ettiren orta hakem Erkan Özdamar ile VAR hakemi Fırat Aydınus`un diyaloglarının yayınlanmasını, kamuoyunun aydınlanması açısından önemli buluyoruz." (Kasımpaşa Kulübü)

Galatasaray taraftarının son dönemde sert bir dille eleştirdiği Marcao, Kasımpaşa maçında kendisini affettirdi. Kusursuza yakın bir performans sergileyen Brezilyalı stoperin Mostafa`nın kullanacağı penaltıdan önce beyaz noktayı elleriyle temizlemesi ise maça damga vurdu. Marcao`ya temizleme işleminde Onyekuru da yardım etti.
(Haber Merkezi)
Paylaş