havadurum

Kültür ve Çocuk Evi Kasım Ayı’nda misafirlerini bekliyor

Çocukların kültürel, sanatsal, ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, Kasım ayında çocukları renkli etkinliklerle ağırlamaya hazırlanıyor. "Film Günleri," "Öykü Günleri," ve "Karagöz Gölge Oyunları" gibi çeşitli etkinlikler içeren program, Kasım ayında başlıyor.

1472

Çocukların kültürel, sanatsal, ve sosyal gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, kasım ayında başlayacak olan etkinlik programıyla dikkat çekiyor. Bu renkli program, "Film Günleri," "Öykü Günleri," ve "Karagöz Gölge Oyunları" gibi farklı etkinlikleri içeriyor.

Öykü Günleri

Bu yıl eklenen ve 1. sınıfa başlayan çocuklar için özel olarak tasarlanan "Öykü Günleri" etkinliği, kasım ayı boyunca her çarşamba saat 15.30'da gerçekleştirilecek. Bu etkinlik, çocukların erken yaşta kitap sevgisi kazanmalarına ve edebiyatla nitelikli ilişkiler kurmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Program kapsamında, "Renk Canavarı Okulda," "Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı," ve "Kedi Adası" gibi kitaplar çocuklarla buluşturulacak.

Karagöz Gölge Oyunları

Karagöz oyuncusu Hasan İlker Yıldırım tarafından sahnelenen "Karagöz Gölge Oyunları," çocuklara geleneksel gölge oyununu yeni nesil uyarlamalarıyla tanıtma fırsatı sunuyor. 8 yaş ve üzeri tüm çocukların katılımına açık olan etkinlik, suyun doğru kullanımını vurgulayan "Sihirli Orman" oyunu ile 29 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 15.30'da gerçekleşecek.

Film Günleri

Her hafta çocuklarla birlikte film izleme ve ardından filmin karakterleri, hikayesi, ve müziği hakkında sohbet edilme fırsatı sunan "Film Günleri" etkinliği, kasım ayı boyunca her cuma saat 15.30'da gerçekleşecek. Bu etkinlik, 1. sınıf ve üzeri tüm çocuklara açık olup, "Lorax," "Küçük Prens," ve "E.T." gibi filmlerle çocukların keyifli bir film deneyimi yaşamasını amaçlıyor.

(Esra Güller)

Paylaş