havadurum

Külçe altın görünümlü çakmakla dolandırıcılık yapan şüpheli yakalandı

İstanbul’da külçe altın görünümlü çakmakları gerçek gibi satarak 49 bin lira ve 1500 dolar haksız kazanç elde eden şüpheli, polis tarafından yakalandı.

1641

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7 Ekim’de Beylikdüzü’nde bir kişiyi külçe altın görünümlü çakmakla dolandıran şüpheli hakkında çalışma başlattı. Şüphelinin aynı yöntemle farklı ilçelerde de dolandırıcılık yaptığı ve toplamda 49 bin lira ve 1500 dolar haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Şüpheli, Güngören’de yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcılık yöntemi

Şüphelinin dolandırıcılık yöntemi şöyle işliyordu: Yabancı uyruklu olduğunu ve kuyumculuk yaptığını söyleyen şüpheli, elindeki külçe altın görünümlü çakmakları gerçek altın gibi satmaya çalışıyordu. Bu sırada başka bir şüpheli, güven kazanmak amacıyla yanlarına gelerek para karşılığında külçeyi satın alıyordu. Böylece mağdurlar, sahte ürünleri gerçek sanarak para veriyordu.

Şüphelinin suç kaydı

Şüphelinin M.P. olduğu ve 49’u nitelikli dolandırıcılıktan olmak üzere 70 suç kaydının bulunduğu tespit edildi. M.P., 5 ayrı “nitelikli dolandırıcılık” suçundan adliyeye sevk edildi. Adliyede adli kontrol hükümleri uygulanan M.P., serbest bırakıldı.(AA)

Paylaş