havadurum

Küçükkuyu’da 3. Zeytin Kurtuluş Şenlikleri

Küçükkuyu Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ``3. Zeytin Kurtuluş Şenlikleri`` yapıldı.

559
 
Kadınların karma sergisinin açılışıyla başlayan şenlikte, daha sonra ``Zeytin, kadın ve Kaz Dağları`` konulu panel gerçekleştirildi. Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, panelin açılışında yaptığı konuşmada, ``Artık haritada yeri bilinen, herkesin bildiği ve kabul ettiği gibi Ege`nin başladığı yer Küçükkuyu`dur`` dedi. Küçükkuyu`nun çok önemli bir kesişme noktasında bulunduğunu ifade eden Balkan, beldenin en büyük değeri olarak gördükleri zeytine sahip çıkmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Belediye başkanlığının, hiçbir zaman sadece koltuk ve makam işi olmadığını bildiğini belirten Balkan, şöyle konuştu: ``Bundan dolayı beldemizin ekonomik varlıklarının değerlendirilmesinde, sosyal ve kültürel gelişmesinde öncü görev üstlenmesi gerektiğine hep inandım ve çalışmalarımızın bir çoğunu da bu doğrultuda yönlendirdim. 3. Zeytin Kurtuluş Şenliklerimizin, beldemize zenginlik ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. İnsanlığın tarihi ile eş olan kutsal zeytin, geçmiş ile geleceğimizin arasında verimli ve huzurlu bir köprü olsun.``
 
Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Leyla Tavşanoğlu da ``Adatepeli Refika``nın öyküsünü anlattı. Doç. Dr. Çiğdem Arı da ``Kazdağı Kadınları Mucizesi ve Zeytin`` konulu konuşmasında, köyde bir yılın kadınlar için nasıl geçtiğini dile getirdi.
 
Konuşmacılara plaket ve zeytin fidesinin hediye edildiği panelin sonunda katılımcılara da helva ve ekmek dağıtıldı. Şenliklere, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Karapürçek Belediye Başkanı Mehmet İlban, Pazarköy Belediye Başkanı Halil Özkan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz ile vatandaşlar katıldı.
 
Paylaş