havadurum

"Köprüden geçiş Çanakkaleliler için 100 TL olsun"

733
Eski Kepez Belediye Başkanı Ömer Fark Mutan, 1915 Çanakkale Köprüsü`nden kentlilerin yüzde indirimli geçebilmesi talebi ile oturma eylemi yaptı. Elinde dövizi ve iskemlesi ile Cumhuriyet Meydanı Atatürk büstünün hemen yanında oturan Mutan, burada basına açıklamada bulundu. 1915 Çanakkale Köprüsü`nün uluslararası düzeyde ülkenin en önemli yatırımlarından olduğunu belirten Mutan, emeği geçenlere teşekkür etti. Sosyal medyasından Çanakkalelilere geçişlerin yüzde 50 indirimli olması noktasında paylaşım yaptığını ifade eden Mutan, bu talebi doğrultusunda oturma eylemine karar verdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın açılış konuşmasında yaptığı, `geçiş ücreti 200 TL`cik` sözlerini anımsatan Mutan, bende Cumhurbaşkanımız `Çanakkaleliler içinde 100 TL`cik` deyiversin diyorum. Olmaz mı? Neden olmasın" dedi. Açıklamasında, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan`a seslenen Mutan; "Sayın Cumhurbaşkanımıza çok yakın bir siyasimiz var. Çanakkale Milletvekilimiz ve Grup Başkanvekilimiz. Kendisi Sayın Cumhurbaşkanımıza, `Çanakkaleliler benim aracılığımla 100 TL geçiş istiyorlar` desin" ifadelerini kullandı. Gelibolu`da iki buçuk yıl tıp doktoru olarak görev yaptığını ve Çanakkale`nin Gelibolu`nun bir adası konumunda olduğunu belirten Mutan, hastalık ve acil geçiş durumlarının yaşanabileceğini belirterek; "En azından Gelibolululara, en azından Lapsekililere bunu yapın. İl içerisindekiler için feribot seviyesine indirin. 100 lira yapın" dedi. 
"Cumhurbaşkanımıza çok yakın bir siyasimiz var"
Mutan açıklamasında; "Biliyorsunuz ki 18 Mart günü ülkemizin ciddi yatırımlarından biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü açıldı. Uluslararası boyutlarda da ciddi bir yatırım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün köprünün açılmasının 5`inci günü. Ben kendi sosyal medya hesabım üzerinden bir paylaşım yaptım. Paylaşımın ana teması 1915 Çanakkale Köprüsü`nden Çanakkale sınırları içerisindeki Çanakkale plakalı kentlilerin yüzde 50 indirimle geçmesi. Sayın Cumhurbaşkanı açılışta da belirtti; `bir hafta bedava ondan sonra kur üzerinden 281 TL olan geçiş ücretinin bir geçişi 200 TL`cik` dedi. Bende `Çanakkale için 100 TL`cik` deyiversin diyorum. Olmaz mı? Neden olmasın. Che, `imkansızı iste` diyor. Burada imkansız olan bir şeyde yok. Sayın Cumhurbaşkanı`nın iki dudağı arasında. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok yakın bir siyasimiz var. Çanakkale Milletvekilimiz ve Grup Başkanvekilimiz. Kendisi Sayın Cumhurbaşkanımıza, `Çanakkaleliler benim aracılığımla 100 TL geçiş istiyorlar` desin" dedi. 
"En azından Gelibolululara, Lapsekililere bunu yapın"
Mutan açıklamasını devamında; "Burada Ağrılı, Sivaslı, Mersinli... vs. yaşamıyor. Çanakkaleliler yaşıyor. Ben tıp doktoruyum. Son iki buçuk senemi Gelibolu`da geçirdim. Geçen Aralık ayı itibari ile görevimi sonlandırdım. Çanakkale inanın Gelibolu`ya anakara değil ada. Bir hastalık halinde bir yakınınızın son anları üzerinden bir sağlık sorunu yaşadığınızı düşünün ve onun buraya ulaşması gerektiğini düşünün. Her ne kadar devlet feribotlar üzerinden bir kolaylık tanıyorsa bile bir cana değer mi? En azından Gelibolululara, en azından Lapsekililere bunu yapın. İl içerisindekiler için feribot seviyesine indirin. 100 lira yapın" dedi. 
"Gelmek isteyen tüm Çanakkalelileri davet ediyorum"
Eylemine bugünde aynı saatte devam edeceğini belirten Mutan; "Çanakkaleliler adına bir imtiyaz ayrıcalık istiyorum. Taburemle geldim açıklamanın ardından burada bir saat oturacağım. Kitlesel bir çağrı yapmadım. Basın emekçileri ile buluşma adına buradayım. Yarın saat 13:00`da yine bir saat burada oturacağım. Gelmek isteyen tüm Çanakkalelileri, kendini Çanakkaleli hissedenleri buraya davet ediyorum. Sonrasına yarın bakacağız. Şimdiden tüm Çanakkalelilere ve kendini Çanakkaleli hissedenlere teşekkür ediyorum. Hassasiyeti oluşturursak inşallah devam ederiz. Yine diğer günlerde gelecek arkadaşların duyarlılığı üzerinden ortaklaşarak, `dilekçe, başvuru...` gibi süreçleri de değerlendiririz. Bu talep ulusal boyutta ses bulursa devamının geleceğine inanıyorum. Olmazsa da hatıralarda kalan bir yaklaşım olur" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş