havadurum

Kolin’de 12 milyon dolarlık restorasyon

Çanakkale’nin tek 5 yıldızlı oteli olan Kolin Hotel, yapılan yeni restorasyon ile baştan aşağı yenilendi.

738
 
 
Kolin Otel 12 milyon dolar harcayarak yeni çehresine kavuştu.  Kapalı Yüzme Havuzu’ndan odalarına kadar bütün iç dizaynını yenileyen Kolin Hoteldeki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yenilenen görünümüyle büyük beğeni toplayan Kolin Hotel, müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için yeniliğe giderek kentteki diğer otellere de örnek oldu.
 
Düzenlenen basın toplantısında otelin iç dizaynında yapılan yenilikler hakkında bilgiler veren Kolin Hotel Genel Müdürü Ahmet Pınar, restorasyon çalışmalarını 12 milyon dolarlık bir bütçe ile tamamladıklarını söyledi. 21. yüzyılın gereksinimi diye düşündükleri yenilemenin hem Çanakkale’ye hem turizm sektörüne hem de müşteri memnuniyeti açısından faydalı olacağını ifade eden Pınar, her gün kente ne tür yenilikler sunabiliriz konusunda da fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
 
Pınar; “İlk defa 8 senede tadilata kalkışan bir kurumuz. Yurt dışında dahi 10 yıldan önce bir kurum tadilata girmez. Ancak Kolin Hotel olarak ciddi bir tadilat gerçekleştirdik. Kolin Hotel, gerçekten Çanakkale için büyük bir şans. Otelimiz, Çanakkale’ye böyle bir yatırım yaparak ciddi bir öncülük etmiştir. İnşallah Çanakkale’ye daha iyi oteller açılır. Çünkü, herkes bu yarımların faydasını görecektir. Tadilat bütçemiz 12 milyon dolardır. Bu ciddi bir yatırım. Çanakkale’ye katkımız giderek artacaktır” dedi.
 
Müşterilerine özel deniz manzaralı banyo
Müşterilerine özel odalarda deniz manzaralı banyo oluşturduklarını vurgulayan Pınar; “Otel odalarını tamamen sıfırdan yaptık. Müşterilerimiz odasında banyo yaparken denizi izlesin diye banyo duvarlarını kırdırıp çift cam yaptırdık. Müşterilerimiz için odaları son derece modern bir hale getirdik. Yani odalar baştan aşağı yenilendi. 2 olan mesaj oda sayısını 5’e yükselttik. Odalardaki tv sayısını üst seviyelere çıkardık. Tadilat çalışmaları kapsamında 300 küsur yeni televizyonlar eklendi. Diğer salonlarda ve yüzme havuzlarında da bir takım değişikliklere gidildi. Bu yatırımlar diğer otellerinde kendisini yenilemek için tadilatlar yapmaya yöneltecektir. O açıdan bu takım konulara Kolin Hotel öncülük yapıyor diye düşünüyorum” diye konuştu.
 
Kolin, Marmara Bölgesi’nde en iyi 3 otelden biri
Kolin Hotel’in Marmara Bölgesi Toplantı ve Kongre Otelleri dalında en iyi ilk 3 otel arasında yer aldığını anımsatan Pınar, birinci sırada yer alamamalarının tek nedeninin ise ulaşım sorunundan kaynaklandığını dile getirdi. Çanakkale Boğazı’nda düşündükleri çeşitli projeleri de paylaşan Pınar, Çanakkale Valiliği ile Belediye Başkanlığı ile bir görüşme yaptıklarını ve boğazda ses ve lazer sayesinde Çanakkale Savaşları’nın canlandırılabileceğini ve bununda kent turizmine büyük katkısı olacağını sözlerine ekledi. Toplantının ardından basın mensupları, otel içerisinde yenilenen tüm bölümleri gezerek tadilatlar hakkında bilgiler aldı.
 
 
Paylaş