havadurum

Klimaların yarattığı görüntü kirliğine bir çözüm üretilemez mi?

Binaların dış cephelerine konulan klimalar görüntü kirliliğine neden olduğu gibi vatandaşın can güvenliği açısından da risk oluşturuyor. Vatandaşlar binaların dış cephelerindeki klimaların içeriye alınması için belediyeyi göreve davet etti.

1145
 
Klimalar görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra insan yaşamını da tehdit ediyor. Görüntü kirliliğinin, insan sağlığı üzerinde ruhsal etkisi olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor. İş yerlerinin camlarının dışarısına konulan klimalar kaldırımda yürüyen vatandaşların can güvenliğini de tehlikeye atıyor. Binaların dış cephelerinde bulunan klimalar hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de yayaların can güvenliğini tehdit ediyor.
 
Şehrin modern bir görüntüye kavuşması amacıyla binaların dış cephe sıva ve boyalarının yapılması için ciddi çalışmalar yapan ve başarılı sonuçlar elde eden Çanakkale Belediyesinin bu yönde bir adım atmasını isteyen vatandaşlar, “Şehrin daha güzel bir görüntüye kavuşması için bu çalışmaya ihtiyaç var. Yaşamsal açıdan da büyük tehdit oluşturuyor. Klimalar içeri alınabilir. Bu konuda Çanakkale Belediye Meclisi bir karar alıp kısa sürede uygulamaya koymalıdır” dediler.
Paylaş