Klavye sesinden bilgileriniz çalınabilir

Yapılan yeni bir araştırmaya göre ses tabanlı bir derin öğrenme sayesinde sadece klavye sesinizden bilgileriniz çalınabilineceği ortaya çıktı.

1091

Shiftdelete uzmanlarının yaptığı habere göre; yeni bir araştırmaya göre, yakında yazma şeklinizi değiştirerek şifrelerinizi korumak isteyebilirsiniz.  Araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmada, derin öğrenme ses tabanlı şifre kırmalarının, sadece klavyenizde yazma şeklinizi dinleyerek şifrenizi ayırt edebildiğini ortaya çıktı. Bu yöntemle bilgileriniz çalınabilir. Araştırmacılara göre derin öğrenme sistemi, klavyelerinde hedef yazımını dinlerken tuş vuruşlarını yüzde 93 doğruluk derecesi ile kaydedebildi. Sistem, bir Apple Mac klavyesindeki tuşlara farklı basınç seviyelerinde birkaç kez basılarak öğretildi. Araştırmacılar, bu tür bir derin öğrenme hack’inin gelecekte kendimizi korumamız gereken bir şey olabileceğini, çünkü mobil cihazınıza bulaşabileceğini ve daha sonra bir bilgisayara yakın olduğunuzda yazdığınız her şeyi dinleyebileceğini ifade etti.

Ayrıca, araştırmacılar, bunun gibi ses tabanlı şifre kırmalarını karıştırmaya yardımcı olmak için yazma stillerinizi ara sıra değiştirmenin iyi bir fikir olabileceğini söyledi. Araştırmacılar, “Klavye akustik yayılımlarının her yerde bulunması, onları yalnızca hazır bir saldırı vektörü yapmakla kalmıyor, aynı zamanda kurbanları bunu saklamaya çalışmamaya teşvik ediyor” ifadelerine yer verdi.

(Erhan Taylan)

Paylaş