havadurum

Kızıl Goncalar dizisi yayından kaldırıldı mı? RTÜK cezası onaylandı!

FOX TV ekranlarında yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi, RTÜK tarafından verilen yayın durdurma cezasının mahkemeler tarafından onaylanması sonucu, bugün itibariyle ekranlara veda etti. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, cezayı doğruladı.

2365

Kızıl Goncalar dizisi, toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle RTÜK’ün hedefi olmuştu. Dizide, dindar görünümlü karakterlerin İslam’a ve Müslümanlara yakışmayacak sıfatlarla anıldığı, dini hassasiyetlere sahip toplum kesimlerinin aşağılandığı sahneler yer almıştı. Bu durum, sosyal medyada büyük tepki çekmiş ve RTÜK’e 31 binin üzerinde şikayet gelmişti.

RTÜK cezayı kesti!

RTÜK, şikayetler üzerine yaptığı inceleme sonucunda, dizinin 6112 sayılı Yasa’da geçen “Yayın hizmetleri,….toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” hükmünü ihlal ettiğine karar vermişti. RTÜK, dizinin yayınlandığı FOX TV’ye üst sınırdan idari para cezası ve 2 kez program durdurma yaptırımı uygulamıştı.

Mahkemeler onayladı!

FOX TV, RTÜK’ün verdiği cezaya karşı yargıya başvurmuştu. Ancak, hem ilk derece mahkemesi hem de istinaf mahkemesi, RTÜK’ün kararını haklı bulmuş ve cezayı onamıştı. Böylece, Kızıl Goncalar dizisinin yayın durdurma cezası kesinleşmiş oldu.

Dizi ekranlara veda etti!

RTÜK’ün cezasının onaylanmasının ardından, Kızıl Goncalar dizisinin yeni bölümünün yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu olmuştu. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cezayı doğrulayarak, dizinin bugün itibariyle ekranda olmayacağını duyurdu. Turgut, dizinin akıbetiyle ilgili henüz net bir karar verilmediğini, izleyicileri bilgilendireceklerini söyledi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş