havadurum

"Kitaplar Canlanıyor Projesi" kitap okumaya katkı sağladı

"Kitaplar Canlanıyor Projesi" bugün gerçekleştirilen etkinlikleriyle tamamlandı. Gerçekleştirilen etkinlik sayesinde öğrenciler kitaplar hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak eğlenceli anlar geçirdi.

447
Ayvacık Kaymakamlığınca düzenlenen "Kitaplar Canlanıyor Projesi" bugün gerçekleştirilen ikinci ve final programı ile tamamlandı. Projenin ikinci kısmı, Çankaya İlkokulu'nun ev sahipliğinde 21 Eylül İlkokulu, Küçükkuyu İlkokulu, Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu ve Küçükkuyu Fernur Sözen Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Oyunlarda; Benim Adım Can, Mutlu Su Aygırı, İçimdeki Müzik ve Kırmızı Başlıklı Kız adlı hikâyenin İngilizce olarak canlandırılması yapıldı.

"Kitaplar Canlanıyor" projesinin final programı Korubaşı İlkokulunda hazırlanan program ile gerçekleştirildi. Korubaşı İlkokulu, Paşaköy İlkokulu ve Behram İlkokulu öğrencileri tarafından Kül Kedisi, Tilki ve Leylek ile Tombik Ayı'nın Yedi Arkadaşları adlı kitapların canlandırılması yapıldı.

Düzenlenen Programa Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Arslantaş, İlçe Emniyet Müd. V. Mustafa Koç, Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katılım sağladı. Kaymakam Eker yaptığı konuşmasında "Kitaplar Canlanıyor Projesi ile öğrencilerimize kitap okumayı alışkanlık haline getirerek okuduklarını anlama ve anlatma kabiliyetlerinin gelişmesini hedefledik. Ülkemizin ve milletimizin daha aydınlık bir geleceğe taşınması için bu tür projelerimiz devam edecektir. Kitaplar Canlanıyor projesinde emeği geçen tüm idarecilerimiz, öğretmenlerimize ve sunumlarını büyük bir performans ile gerçekleştiren sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerine yer vererek etkinliğin gerçekleşmesinde katkı sağlayan öğretmenlere teşekkür etti.
(Esra Güller)

Paylaş