havadurum

Kitap okuma eylemine soruşturma açıldı...

ÇOMÜ`de 21 Haziran tarihinde gerçekleştirilen ve aralarında Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç`un da bulunduğu kitap okuma eylemine soruşturma açıldı. Soruşturma açılan 5 akademisyenin suçu ise; İzinsiz kitap okuma eylemi gerçekleştirmek!

1240
Skandalları, yanlış uygulamaları ile kent gündemini sıkça meşgul eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bu kez de kitap okuma eylemine açtığı soruşturma ile gündeme geldi. ÇOMÜ, bu soruşturması ile “Bu kadar da olmaz” dedirtti. Her fırsatta, “Fikir özgürlüğü”nden dem vuran ÇOMÜ yönetimi ve rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Özgürlükçü bir üniversite” olarak tanımladıkları ÇOMÜ`de 5 öğretim üyesine soruşturma açarak yine kamuoyunu şaşırtmadı. ÇOMÜ gazetecilerin giriş ve çıkışlarına engel çıkaran, gazetecilerin haber yapma özgürlüğünü elinden alan ÇOMÜ yönetimi bu kez de basit bir “Durarak kitap okuma” eylemine bile tahammül edemedi.
 
Laçiner müdahale etmişti
21 Haziran tarihinde bazı öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı, ÇOMÜ Rektörlüğü önünde gerçekleştirilen kitap okuma eylemine ilk müdahaleyi ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner yapmıştı. 15 dakika süren eylem sırasında ilk tepki önce Laçiner`den geldi. Rektör Prof. Dr. Laçiner`in emri ile engellenmek istemiş, ancak tüm müdahaleler eyleme engel olamamıştı. Sonrasında ise Laçiner, bu tavrı nedeni ile sert eleştirilere maruz kalmış ancak kimsenin aklına basit bir kitap okuma eylemine soruşturma açılacağı gelmemişti.
Paylaş