Kısa kısa...

Bisiklet turu Çanakkale`de... BAL`da fikstür... Kupa kuraları 14 Eylül`de...

513
Bisiklet turu Çanakkale’de
Bilecik, Bursa ve Çanakkale valilikleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ``Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu``, 9 Eylül`de (yarın) Bilecik`in Söğüt ilçesinden başlayıp, 15 Eylül`de (cumartesi) Çanakkale`de sona erecek...
 
Yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın yürüttüğü ``Kuruluştan Kurtuluşa`` projesi kapsamında bisiklet turu organize edildi.
 
Kadın ve erkek olmak üzere 18 yaş ve üzerinde yaklaşık 150 sporcunun katılması beklenen tur, Osmanlı Devleti`nin kurulduğu Söğüt ilçesinde 9 Eylül`de başlayarak, Türkiye Cumhuriyeti`nin temellerinin atıldığı Çanakkale`de 15 Eylül`de sona erecek. Birinci etapta Söğüt-Bilecik-Yenişehir-İznik; ikinci etapta İznik-Gemlik-Bursa, üçüncü etapta Bursa-Mudanya-Karacabey, dördüncü etapta Karacabey-Bandırma-Biga, beşinci ve son etapta Biga-Çanakkale olmak üzere yaklaşık 475 kilometrelik güzergahı kapsayan tur sonunda sporculara törenle katılım belge ve ödülleri verilecek. Organizasyonla tarihin canlı tutulmasına önemli katkı sağlamasının yanında spor, tarih, kültür ve turizmin bir araya getirilmesi hedefleniyor.
 
BAL’da fikstür...
2012-2013 Futbol Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) gruplarının sezonluk müsabaka programlarının 13 Eylül 2012 perşembe günü saat 15.00’ de JW Marriot Ankara Oteli’ nde belirleneceği açıklandı. Bilindiği gibi, Türkiye genelinde 160 kulübün katılacağı bu kategorinin 15 ekipli 9. grubunda Çanakkale takımları olan Bozcaadaspor ve Bigaspor da yer alıyor. BAL’da 9. grup maçları 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde başlayacak.
 
Kupa kuraları 14 Eylül’de
2012-2013 Sezonu Türkiye Kupası 1. tur kuraları, İstanbul`da 14 Eylül 2012 cuma günü saat 14.30`da çekilecek. Yayıncı kuruluş A Haber tarafından canlı olarak yayınlanacak kura çekilişine 3. Lig`de yer alan 54 takım ile profesyonel liglerde temsilcisi olmayan illerden 32 Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımı katılacak. Türkiye Kupası 1. tur müsabakaları, bölgesel olarak oluşturulacak gruplarda tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu sezon Türkiye Kupası, 81 ili temsilen toplam 156 takımın katılımıyla ve "Türkiye Kupası Türkiye`yi Kucaklıyor" sloganıyla oynanacak.
Paylaş