havadurum

Kısa haberler...

Spor dünyasında yaşananlar... olaylar... haberler...

605
Pota’da kulüpler kapışıyor
Çanakkale Basketbol İl Temsilciliği’nin faaliyet programında yer alan aktiviteler sürüyor. 2011-2012 sezonu Basketbol yerel liginde Yıldız Erkekler kategorisi müsabakaları çekişme içinde devam ediyor. Alınan sonuçlar şöyle;
BİGASPOR(B)    - KEPEZSPOR   : 80 - 18
TÜRK TELEKOMSPOR(A)   - BİGASPOR(A)  : 77 - 47
TÜRK TELEKOMSPOR(B)   - Ç.KALE BELEDİYESPOR : 50 - 59
BİGASPOR(A)    - Ç.KALE BELEDİYESPOR : 45 - 84
TÜRK TELEKOMSPOR(A)   - BİGASPOR(B)  : 44 - 65
KEPEZSPOR     - TÜRK TELEKOMSPOR(B) : 42 – 44
 
Yıldız Erkekler kategorisinde  BİGASPOR(B)’takımının yenilgisiz liderliği devam ediyor.
 
Yerel transfer 17 Şubat’ta son
Profesyonel kulüp ve futbolcular için ara kulüp değiştirme dönemi bugün (1 Şubat 2012 çarşamba) mesai bitiminde sona eriyor. Amatör futbol takımları için ise ara kulüp değiştirme süreci 17 Şubat 2012 cuma günü bitecek. Dr. Firuz Erdil başkanlığındaki Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yerel kulüplerin mağdur olmaması için çağrıda bulunarak transferlerin bu tarihe kadar bitirilmesini istedi.
 
U-18’ler maçı ertelendi
Çanakkale Dardanelspor ile Galatasaray arasında bugün 18 Mart Stadı Sentetik sahasında oynanması gereken U-18 Akademi Ligi maçı olumsuz hava ve saha koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Kırmızı-Beyazlı Kulübün U-18 takımı fikstür gereği 5 Şubat 2012 pazar günü saat 13.30’da deplasmanda Körfez Belediyespor’la karşılaşacak.
 
Yenicespor Yönetimi’nden radikal karar;      
Önce kadro dışı, sonra ligden çekilme!
Çanakkale U-19 Ligi`nde mücadele eden Yenicespor yönetimi, 20 oyuncudan disiplinsiz davranan 15`ini kadro dışı bıraktı. Oyuncu sayısının azalması nedeniyle takım kurmakta zorlanan yönetim, ligden çekilme kararı aldı...
 
Kulüp başkanı Ercan Ertan, ligin üçüncü haftasının ardından istemeyerek de olsa böyle bir kararı almak durumunda kaldıklarını söyledi.
 
Yaklaşık iki ay önce oluşturdukları takımı ligden çekme kararı alırken, genç oyuncuların disiplinsiz davranışları ve spora sahip çıkmamalarının etkili olduğunu dile getiren Ertan, ``Benimle birlikte, antrenörlerimiz tüm olumsuzluklara rağmen kendimizden ödün vererek sahip çıktığımız futbolcu kardeşlerimiz maalesef bizim kadar buna önem gösteremedi`` dedi.
 
Ertan, ilk etapta hafta içi yapılan antrenmanlara gelmeyen oyuncuları elediklerini ifade ederek, ``Ardından maç esnasında ve sonrasında disiplinsiz davranan arkadaşlarımızı kadrodan çıkardık. Maçta hakeme küfür eden ve kavga nedeniyle kart görenleri de saf dışı bıraktık. Sonunda maalesef takımda futbol oynayacak oyuncumuz kalmadı. Bu nedenle ligden çekilme kararı aldık`` diye konuştu.
 
Tavşanlı’dan yeni rekor!
Bank Asya 1. Lig`de, 28 Ocak`ta deplasmanda oynadığı Bucaspor karşılaşmasının ikinci devresinde 7 gol atan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig`de ``bir devrede en fazla gol atma rekoru``nu kırdı.
 
Bugüne dek oynanan maçlar göz önüne alındığında, ``en farklı galibiyet`` rekorunu, 1989-1990 sezonunda Adana Demirspor`u 10-0 yenen Beşiktaş elde etti. Maçın ikinci devresinde 6 gol kaydeden siyah-beyazlılar, ``bir devrede en fazla gol atma`` rekorunu da eline geçirdi.
 
Söz konusu liglerde bir maçta en fazla gol ise 1991-1992 sezonunda, Fenerbahçe-Gaziantep karşılaşmasında atıldı. Maçı 8-4 kazanan Fenerbahçe, ikinci devrede 5 gol attı, ancak Beşiktaş`ın rekorunu kıramadı.
 
Geçen hafta sonu Bucaspor`a konuk olan TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk devresini 2-0 geride kapattığı maçın ikinci devresinde, 52 ile 90`ıncı dakikaları arasında tam 7 gol kaydetti.
 
Rekoru Beşiktaş`tan devralan Kütahya temsilcisi, şimdiye kadar profesyonel liglerdeki en farklı galibiyetini, 1994-1995 sezonunda 3. Lig 5. Grup`ta mücadele ederken Kütahyaspor`a karşı deplasmanda 7-2`lık skorla almıştı.
 
``Bu skor bizim için de sürpriz oldu``
TKİ Tavşanlı Linyitspor`un takım kaptanı Abdi Aktaş, ilk devreyi 2-0 geride kapattıktan sonra soyunma odasına moralsiz girdiklerini söyledi. Yedikleri gollerde rüzgarın da payı bulunduğunu dile getiren Aktaş, şöyle konuştu:
``İlk golü yiyene kadar iyi oynuyorduk. Bir şutumuz direkten döndü. Devre arası soyunma odasında hocamız ve arkadaşlarımızla bu takımı yenebileceğimizi konuştuk. O şekilde motive olduk. Çünkü biz iyi takımız. Sonuçta 7 gol attık. Galip gelebileceğimizi tahmin ediyorduk ama bu skor bizim için de sürpriz oldu. Böyle maçlar 10-15 senede bir olur. O da bize denk geldi.`` Aktaş, son 3 maçı kazanmalarını, sakat arkadaşlarının takıma katılması ve yeni transferlerin kısa sürede uyum sağlamasından kaynaklandığını belirterek, hafta sonu Tavşanlı`da Konyaspor`la oynayacakları karşılaşmadan 3 puanla ayrılmaları halinde play-off için en güçlü adaylar arasında yer alacaklarını sözlerine ekledi.
Paylaş