havadurum

Kış yaklaştıkça turşu kavanozlarının kapağı açılıyor

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar mevsimlik turşuları tercih etmeye başladı. Yemeklerin vazgeçilmezi olan turşular, kavanoz kavanoz yapılarak sofralarda yerini alıyor. Ancak, turşu yapmak isteyenler artık maliyetleri de göz önünde bulunduruyor. Bir kilo turşu yapmanın maliyeti şu anda 30 TL'yi buluyor.

1224

Kış hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar, turşu yapımı için pazarda fiyat araştırması yapmaya devam ediyor. Beyaz sirke ve elma sirkesi gibi farklı türlerde yapılan turşular arasında fiyat farklılıkları da dikkat çekiyor. Aynı zamanda, geçen seneye kıyasla artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar daha az ürün almayı düşünebiliyor.

Bir kilo turşunun maliyeti 30 TL

Turşu yapımı için gerekli malzemeleri incelediğimizde, kaya tuzunun kilosunun 15 TL olduğunu görüyoruz. Turşuluk salata ise kilosu 20-35 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Turşuluk bidonların fiyatları ise boyutlarına göre değişkenlik gösterirken, bu bidonların fiyatları 15-25 TL arasında değişiyor. Fiyatlar genel olarak artış gösterse de, bir kilo turşunun maliyeti 30 TL olarak belirlenmiş durumda.

(Esra Güller)

Paylaş