Kırkyama eserleri büyüledi

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu’nun düzenlediği "İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması" yoğun ilgi gördü.

860
 
Çanakkale Belediyesi’nin destek verdiği “İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması”nda sergilenen eserler göz kamaştırdı. Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu’nda yer alan 60 gönüllünün yaptığı el emeği göz nuru eserler, Çimenlik Kalesi Sergi Salonu’nda sergilendi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Boreas Kırkyama Çalışma Grubu üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte göz kamaştıran ve büyük beğeni toplayan eserler tek tek incelendi.
 
 
 
Başkan Gökhan’dan gönderme
“Türk kadınının toplumdaki yeri yadsınamaz”
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Büyük bir el emeği ve göz nuru harcayarak güzel eserler üretilmiş. Geçmişten beri bize özgü bir sanat bu. Çünkü, eskiden bu tür eskimiş eşyalar kullanım amaçlı değerlendirilirdi. Bu emeklerin her biri sanat eseri. Bu eserleri üreten kadınlarımızı kutluyorum. Kadınlarımız, içindeki güzellikleri bu eserlere yansıtmış. Türk kadınının toplumdaki yeri yadsınamaz. Ama inkar edenler, gelsinler bu eserleri görsünler. Kadını bu toplumda ikinci planda görmeye niyetlenenler, gelsinler bu güzellikleri görsünler ki, Türk kadını neler yapabiliyor ve hangi başarılara imza atıyor, toplumdaki yerlerinin de ne olması gerektiği konusunda kadınlara ne kadar ihtiyacımız olduğunu da öğrensinler. Tabi onların öyle bir niyeti varsa. Kadınlarımız yeni bir, İlyada destanı yazmış. Troia’yı anımsatan eserler de var” dedi.
 
 
Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz ise; “Büyük emek sonucu çıkan bu eserleri gördükçe Çanakkale olarak mutlu oluyoruz. Aynı zamanda gururlanıyoruz. Bu eserleri yapan kadınlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile diğer katılımcılar, sergide yer alan eserleri dikkatle inceledi. Öte yandan Türkiye`nin dört bir yanından kırkyama eserlerinin yarışacağı ve sergileneceği etkinlikte eserler üç kategoride yarışacak.
Paylaş