Kira zam sınırı uzatıldı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "2 temmuz 2024'e kadar kira artış üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanacak" dedi.

316
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira düzenlemesine dair açıklamalarda bulundu. Devletin yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceği büyük bir merak konusuydu. Milyonlarca yurttaşı doğrudan etkileyen kira zamlarına ilişkin Bakan Tunç, kiralara yüzde 25 artış sınırı getiren düzenlemenin geçen yıl yapıldığını hatırlatarak bu düzenlemenin bir yıl daha devam edeceğini açıkladı.

Yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak
Tunç, talepler doğrultusunda konutlarda kira zammına yüzde 25 sınırlaması 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl geçerli olacağını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu düzenlemeyi dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıkladığını belirtti. Tunç konuyla ilgili, "Geçen yılki süreye 1 Temmuz dahildi. 2 Temmuz 2023'ten itibaren 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak.

Fahiş fiyat şikayetlerini kayıtsız kalınmayacak
Tunç, fahiş kiralarla ilgili yurttaşlardan gelen şikayetlere de kayıtsız kalmayacaklarını ifade ederek, Ticaret Bakanlığının konuyla ilgili bazı tedbirler aldığını aktardı. Bakan Tunç, kira bedellerinde fahiş fiyatla ilgili ceza düzenlemelerinin daha önce yapıldığını söyleyerek, kira uyuşmazlıklarında, ara buluculuğun Eylül ayı itibariyle dava şartı haline getirileceğini ve mahkemelere gitmeden sorunun çözüme kavuşacağını kaydetti.

"4 Temmuz'dan itibaren noterlerimizde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek"
Tunç, taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına yönelik uygulamaya ilişkin çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, "4 Temmuz'dan itibaren noterlerimizde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek. Bu önemli. Noterlerimiz, nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonunda da açık oluyorlar. Dolayısıyla taşınmaz satışı, tapu dairelerinde sadece hafta içi yapılabilirken şimdi noterlerde de bu imkan getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak" dedi.
(Dilan Kaynak)

Paylaş