Kır Şenliği için halka davet

Çanakkale’de suyun önemine dikkat çekmek amacıyla organize edilen 2. Atikhisar Kır Şenliği’ne kent halkı davet edildi.

563
Konu ile ilgili açıklama yapan Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Prof. Dr. Murat Türkeş ve Çevre Platformu Başkanı Hicri Nalbant, ‘ll. Atikhisar Kır Şenliği’nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da suyun önemine dikkat çekileceğini söyledi. Kent Konseyi Çevre Meclisi, Kazdağı ve Biga Yarımadası Çalışma Grubu, Çanakkale`nin içme-kullanma ve tarımsal sulama faaliyetlerinde kullanılan suyun toplandığı Atikhisar Barajı’nda kır şenliği gerçekleşeceğini ifade eden Türkeş ile Nalbant; program kapsamında 5 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00`te Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması ve yürüyüş düzenleneceğini dile getirdiler.
 
6 Mayıs Pazar günü ise Kayadere Köyü Piknik Alanı`nda çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydeden Türkeş ile Nalbant; şiir ve kompozisyon yarışması ödüllerinin takdim edileceği programda müzik, halk oyunları ile şiir dinletilerinin yanı sıra halat çekme, çuval, yumurta taşıma gibi çeşitli yarışmaların yer alacağını vurguladılar.
 
Öte yandan ll. Atikhisar Kır Şenliği; Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Çevre Platformu, UEDAŞ, Kızılay Derneği Çanakkale Şubesi, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Makine Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çanakkale Şubesi, Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği, Tabip Odası Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Barosu`nun katkılarıyla gerçekleştirilecek.
Paylaş