Kimler geldi, kimler geçti...

Çanakkale’den yetişen futbolcular yeni takımlarında gözde...

516
Kırmızı-Beyazlı kulüp 20 yıldan buyana Türk futbolunda lokomotiflik görevi üstlenirken, başta Spor Toto Süper Lig ile Bank Asya 1.Lig takımlarına pek çok futbolcu gönderdi. Bunların adetleri sayılamayacak kadar çok.
 
Yakın zamanda ise Gençlerbirliği’ne verdiği ön libero Özgür İleri başkent takımında direkt ilk onbirde forma şansı bulurken, kaleci Ferhat Kaplan sahaya birinci yedek kaleci olarak çıkıyor. Bu iki oyuncunun performansı da göz dolduruyor.
 
Yine Çanakkale Dardanelspor’dan Gençlerbirliği’ne gönderilen sol kanat oyuncusu Sakıb Aytaç ise deneyim kazanması için bu sezon Bank Asya 1.Lig ekibi Denizlispor’da kiralık olarak yer alıyor.
 
Çanakkale’den yetişen bir başka isim ise santrafor Recep Aydın. Bu futbolcu 4 yıl önce Barbarosspor’dan Konyaspor alt yapı takımlarına gitti. Kısa sürede yıldızı parladı. Yeşil-Beyazlı Kulüp onu tecrübe edinmesi için 1 yıllığına İnegölspor’a gönderdi. Tekrar geri aldı. Recep Aydın şimdi Bank Asya 1.liginde mücadele veren kent potansiyelli takım Konyaspor’da sahaya ilk onbirde çıkıyor. Tıpkı geçen hafta sonu Konyaspor’un Atatürk Stadı’nda Sakaryaspor’u  1-0 mağlup ettiği maçta olduğu gibi.
Paylaş