Kim kazanacak?

685
Süper Lig`de Şampiyonluk yarışına katılan ve 25. maçlarını az puan farklarıyla, birbirlerini takip ederek kapatan Trabzonspor ile Fenerbahçe bir kez daha karşı karşıya geliyor. Bu, öyle bir mücadele ki, galibiyet alan takım Şampiyonluk yolunda yarışa devam ederken, kaybeden sadece bu müsabakayı değil, büyük olasılıkla zirve yarışında da gerilere düşecek. 
İki takım arasında tüm boyutlarıyla, yıllar öncesine dayanan bir rekabet öyküsünü de ortaya çıkaracak Trabzonspor-Fenerbahçe maçı, klasmanın üst sıralarında yer alan lider Galatasaray ile Beşiktaş`ı da yakından ilgilendiriyor. Trabzonspor, kazanırsa, Şampiyonluğa ortak olacak, Fenerbahçe 3 puanla ayrılırsa, yeniden moral bulup, yarışı sürdürecek. 
Dev randevuyu Bordo-Mavili takım kaybederse, kredibilitesi yüksek olan Abdullah Avcı`ya `İş Kazası` yakıştırması yapılırken, Sarı-Lacivertli ekip, 7. yenilgisini alması halinde `Erol Bulut` dönemi muhtemelen sona erecek. Son yıllarda `Acıların takımı` yakıştırması yapılan Fenerbahçe bir daha Teknik Direktörünü değiştirip, `Hoca` arayışına yönelecek. 
 
Koşullar ne olursa olsun, hangi skor ve sonuçla biterse bitsin, pek çok spekülasyona sahne olacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçı Süper Ligin bu sezon oynanan en kritik müsabakası olacak. Seyircisiz gösterime girecek karşılaşmada Bordo-Mavili takımın tribünlerdeki itici gücü bulunmazken, bu durum Fenerbahçe lehine tezahür edecek. 
 
Sarı-Lacivertli takım, sahaya sakatlıkları henüz tam anlamıyla geçmeyen Gustavo ve İrfancan`dan yoksun bir kadro ile çıkacak. Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında 1-0 yenik kapattığı Göztepe maçındaki tertibi ile mücadele verecek gibi. Orta sahası üretken olmayan Fenerbahçe`nin bu handikabı, Abdullah Avcı`nın talebeleri için önemli bir avantaj. 
(Cahit Göveren)
Paylaş