havadurum

Kıbrıslı Filenin Melekleri, Anıtla yaşayacak

338
Kahramanmaraş merkezli depremlere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet`ni temsil edecekleri voleybol turnuvasına katılmak için gittikleri Adıyaman`da yakalanan Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri, aileleri ve öğretmenlerinin hayatını kaybetmesi ülkeyi büyük bir yasa boğdu. Adıyaman İsias Hotel`de hayatını kaybeden 6 veli, 5 öğretmen ve 12-14 yaşlarında 24 sporcu gencin anısı, Surlariçi Şehir Müzesi`ndeki tabloları ve 3 metrelik bronz Şampiyon Melekler Anıtı ile yaşatılacak. Yakın Doğu Oluşumu Müzeler Daire Başkanlığı`na bağlı Surlariçi Şehir Müzesi ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi`nin girişimiyle dikilecek Şampiyon Melekler Anıtı`nda Türkiye`de hayatını kaybeden KKTC`li öğrenciler, veliler ve öğretmenlerinin isimleri yer alacak. Çizimleri yayımlanan Şampiyon Melekler Anıtı, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yer alan Heykel Atölyesi`nde çalışılmaya başlandı. Anıtın yanı sıra, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi sanatçılarının depremde hayatını kaybedenler anısına yapacağı tablo da Surlariçi Şehir Müzesi`nde sergilenecek. 
 
Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: "Şampiyon Melekler Anıtı`nı depremde hayatını kaybeden evlatlarımız ile ailelerinin ve öğretmenlerinin anılarına adıyoruz."
 "Türkiye`mizde yaşanan deprem felaketi, yüreğimizde derin yaralar açtı" diyen Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, "Ülkemizi temsil etmek için bulundukları Adıyaman`da hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji`nin sporcu öğrencileri ve aileleri ile öğretmenlerinin kaybı, yaramızı daha da derinleştirdi. Şampiyon Melekler Anıtı`nı depremde hayatını kaybeden evlatlarımız ile ailelerinin ve öğretmenlerinin anılarına adıyoruz" ifadesini kullandı. Türkiye`deki depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Prof. Dr. Günsel, "Şampiyon meleklerimiz, her zaman kalbimizde olacak. Kıbrıs Türk Halkının başı sağ olsun" dedi.
(Nevin Yüksel) 
 
Paylaş