Keyifli lig bitiyor

Çanakkale Süper Amatör’de sezon Cumartesi ve Pazar günü oynanacak son hafta maçlarıyla tamamlanıyor...

620
Çanakkaleli futbol severler nefes nefese geçen bir şampiyonluk yarışına tanık oldu. Yeni Çanspor ile Bigaspor mutlu sona ulaşmak için kıyasıya mücadele verdi. Müsabakalar heyecan ve zevkle izlendi. Şimdi gözler düğümü çözecek olan Biga Adaspor-Yeni Çanspor ile Bigaspor- Arslancaspor maçlarına çevrildi...
 
Süper Amatör Lig  
12 kulübün yer aldığı 22 hafta süreli maratonda  cumartesi ve pazar günü son maçlar yapılacak. Klasmanın tabanı şekillendi. Ligden çekilen 17 Gençlik İntepespor’dan sonra Gelibolu Harbişspor ve Yeşil Bayramiçspor da acı sonla karşı karşıya kalıp, 1.Amatör Lige düştü. Ancak, klasmanın tavanı hiç de net değil.
 
Geçen cumartesi günü İbrahim Bodur Stadı’nda Bigaspor’u Stephran ve Arif Gümüşdere’nin kaydettiği gollerle 2-0 mağlup eden Yeni Çanspor Şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Ligin son haftasında 2011-2012 sezonu Çanakkale Süper Amatör Ligi Şampiyonunu ortaya çıkaracak 2 müsabaka daha oynanacak. Bu karşılaşmalar aynı günde Biga’da yapılacak. Biga Adaspor’la Yeni Çanspor, Bigaspor’la Arslancaspor karşı karşıya gelecek. 57 puanlı lider Yeni Çanspor Biga Adaspor’u mağlup ederse, Bigaspor – Arslancaspor maçının sonucuna bakılmaksızın mutlu sona ulaşıp, Şampiyon olacak ve adını Bölgesel Amatör Lige (BAL) yazdıracak. Çetin rakip Biga Adaspor Yeni Çanspor’a vize vermezse, 56 puanla ikinci sırada bulunan Bigaspor Arslancaspor’u yenmesi halinde ipi göğüsleyecek.
 
Sona eren haftada, Arslancaspor Özel İdarespor’u ve Geliboluspor Harbişspor’u 5-1 mağlup etti. Hastanebayırıspor-Kepezspor ile Mahmudiye Belediyespor-Yeşil Bayramiçspor  prestij maçlarında 2-2 berabere kaldı.
 
Süper Amatör Lig / 7-8 Nisan 2012 cumartesi - pazar
(Sezonun son hafta maçları)
Biga Adaspor - Yeni Çanspor
Bigaspor - Arslancaspor
Hastanebayırıspor - Mahmudiye Bld.spor
Özel İdarespor - Kepezspor
Y. Bayramiçspor - Harbişspor
 
1. Amatör Lig
Bu kategoride sezonun bitimine 180  dakika kaldı. Maç fazlası olan 44 puanlı Lapsekispor ile ikinci basamakta bulunan 43 puanlı Çan Termikspor 2012-2013 sezonunda Çanakkale Süper Amatör Liginde oynama hakkı elde etti. 11 takımın yer aldığı 1.Amatör Ligde asıl mücadele klasmanın alt sıralarında yaşanıyor. Yeniçiftlik ekibi Ecespor ve Ayvacık Belediyespor ligden düşen ekipler oldu. Biga Kavaklık Gençlikspor, Saraycıkspor ve Kocatepe Gençlikspor ise son 2 haftaya diken üstünde giriyor. Bu 3 takımdan statü gereği 2’si daha kategoriye veda ederek, düşecek. Sona eren haftada Lapsekispor 18 Mart Stadı Sentetik Sahasında Kocatepe Gençlikspor’u 5-3, Saraycıkspor deplasmanda Ayvacık Belediyespor’u 6-2, Tarımspor Çanakkale’de Ezinespor’u 2-1 mağlup etme başarısı gösterdi. Hedefine ulaşan Çan Termikspor ise evinde Barbarosspor’la 1-1 berabere kaldı.
 
1. Amatör Lig / 7-8 Nisan 2012 cumartesi – pazar
Biga kavaklık Gençlik - Ayvacık Belediyespor
Saraycıkspor  - Y.Çiftlik Ecespor
Gökçeadaspor  - Çan Termikspor
Barbarosspor  - Tarımspor
Ezinespor  - Kocatepe Gençlik
(Lapsekispor Bay takım)
Paylaş