KESK bugün yargılanıyor!

18 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen “yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk, yasaklar, yüzsüzlük, hırsızlık, yalan, talan ve kirliliğe karşı Çanakkale Direniyor” adlı yürüyüşe açılan davanın duruşması bugün yapılacak. KESK`ten yapılan açıklamada, tüm Çanakkalelilerin KESK`e ve demokrasiye sahip çıkması gerektiği ifade edildi.

575
18 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen “yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk, yasaklar, yüzsüzlük, hırsızlık, yalan, talan ve kirliliğe karşı Çanakkale Direniyor” adlı yürüyüşte “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına görevinden dolayı hakaret etmek suretiyle” suç işlendiği iddiası ile dava açıldı. Dava bugün Çanakkale adliyesinde görülecek. KESK`ten yapılan açıklamada “Gerici uygulamalar kol gezmeye devam ediyor. İnsanlık ayaklar altına alınıyor derken `Adalet`in de bir kez hırsıza kol kanat gerdiğine, bir kez daha öldürüldüğüne tanık oluyoruz. Nasıl mı? 18 Ocak 2014’te Çanakkale’nin demokratik kitle örgütleri tarafından gerçekleştirilen `yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk, yasaklar, yüzsüzlük, hırsızlık, yalan, talan ve kirliliğe karşı Çanakkale Direniyor` adlı yürüyüşümüzde atılan sloganlar `Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na görevinden dolayı hakaret etmek suretiyle…` suç unsuru sayılmıştır. O gün atılan sloganlar milyonların gerçeği padişahın suratına çarptığı sloganlardı. Bugün hala milyonların çığlığı olan bu gerçek Cumhuriyet Savcısı tarafından suç unsuru sayılarak KESK’e bağlı BES, Eğitim Sen ve Tüm Bel Sen başkanlarının da aralarında olduğu yedi kişiye dava açılmıştır. Şaşırtıcı durum, yargılama talebinin gerçekleştirilen eylemden bir yıl sonra 8 Ocak 2015 tarihli olmasıdır. 2014 başından bugüne kadar onlarca eylem gerçekleştirilmiş ve aynı davalar tekrar tekrar açılmışken bir yıl sonra böyle bir davanın açılmasının nedeni basittir: Emir erleri görevlerini yerine getirmektedir. İddianamede eyleme katılan bin 400 kişi olduğu belirtilmiş (ki bu sayı çok daha fazladır) ancak dava açılan 6 kişiden 3’ü KESK’e bağlı sendika başkanları ve biri de KESK üyesidir. Dava hukuki bir konu olmaktan çıkmış, siyasi bir saldırı haline gelmiştir” dendi.
 
“Ders vermeye çağırıyoruz”
“KESK, gericiliğe karşı aydınlanmacılığı, emperyalizme karşı bağımsızlığı, özelleştirmelere karşı kamuculuğu ilke edinmiş sendikaların konfederasyonudur” denilen açıklamada “KESK, ülkemizde akıldışı, gerici ne kadar uygulama varsa karşısında duran aydınlanmanın ve bilim konfederasyonudur. KESK, alınteriyle yaşayan milyonlarca emekçinin yanında yer alan emeğin, emekçinin konfederasyonudur. Milyonlarca yıllık insanlık tarihinde diz çöktüremediğiniz insan aklı sizin yalanlarınız karşısında doğruları, halkın gerçeklerini söylemeye devam edecek. Padişahın fermanı yırtılacak, KESK’e diz çöktüremeyeceksiniz! Ders Vermeye Çağırıyoruz! Çanakkale’de KESK’e karşı sergilenen bu tiyatro oyununa sessiz kalmayacağız. Ayakkabı kutularında halkın milyonlarını çalan hırsızlara sessiz kalmadığımız gibi davanın görüleceği 13 Mart Cuma saat 09:00’da Çanakkale Adliyesi önünde olacağız. Tüm Emekten yana tüm dostlarımızı adalet dersi vermeye, tek bir ağızdan sözümüzü söylemeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Paylaş