Kepezliler konserde coştu

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Kayısı Şenliği’nde sahne alan sanatçı Yılmaz Morgül Kepezlileri ve kendisini izlemeye gelen misafirleri coşturdu.

699
 
 
Kepez halkının yanı sıra çok sayıda vatandaşın akın ettiği Kayısı Şenliği’nde ilk olarak sahne alan Pınar Öner, seslendirdiği şarkılar ile büyük beğeni topladı. Daha sonra sahne alan sanatçı Yılmaz Morgül ise konsere katılan vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Kepez halkı belediye tarafından geleneksel hale getirilen Kayısı Şenliği’ne akın etti. 12 üreticinin katıldığı yarışmada tarım il müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme ve analizler sonucunda Salim Acar birinci oldu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gören Kayısı Şenliği kapsamında düzenlenen kayısı yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, yarışmaya katılan diğer üreticilere de belgeleri verildi. Kayısı yarışmasının birincisi Salim ACAR aldığı ödüllerin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan tarafından altınla ödüllendirildi.
 
Şenlikte bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan; “Beldemle bütünleşen, bu topraklarda yetişen ve bu sene Belediyemizin seramik atölyesinde toprakla yoğurup kalıcı şekil verdiğimiz Kayısımızın; markamızın şenliğini her yıl daha bir çoşkuyla kutlamaya devam ediyoruz. Bu yıl kayısımız bol ve üreticilerimizin sıkıntıları ortada, emeğe saygı noktasında Belediyemiz olarak bir nebze katkı sunmak için on sekiz yıldır şenliğimizle üreticimizin yanında olmaya çalıştık, olmaya devam edeceğiz. Siz değerli Çanakkale ve Kepezlilere iyi eğlenceler diliyorum” dedi.
 
Kazdağları’nın önemine dikkat çeken CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise altın şirketleri tarafından talan edilen Kazdağları’na sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Konser sırasında ayrıca katılımcılara bol miktarda kayısı dağıtıldı.
 
Festivale akın eden belde halkının yanı sıra Çanakkaleliler, sahneye çıkan ünlü sanatçı Yılmaz Morgül’ü alkış yağmuruna tuttu. Morgül, ile coşan yaklaşık 5 bin kişi, birbirinden güzel şarkılara da eşlik etti.
 
 
 
 
Paylaş