Kepez, köprülü kavşağa kavuşuyor

Kepez`de İzmir yolu üzerinde Dardanel Fabrikaları`nın 500 metre ilerisinde bulunan bölgede kararı alanın köprülü kavşakta sona yaklaşıldı. Dava süreci sonuçlanan kavşak ile ilgili imar planı onaylanırken, kısa süre içinde kavşak inşaatının başlayacağı bildirildi.

2051
Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Koç, açıklama yaparak köprülü kavşak ile ilgili süreç hakkında bilgiler verdi. “Beldemizde TOKİ 960 konutları yapıldığından bu yana İzmir Yolu üzerinden girişi bulunmamaktadır” diyen Koç, “TOKİ`ye giriş olabilmesi için bir kavşağa ihtiyaç bulunmaktadır. Zamanında düşünülmemiş ancak Hastane inşaatıyla birlikte burada büyük bir ihtiyaç haline geldi. Bu çerçevede buraya daha önce karayollarının isteği üzerine plandaki mevcut kavşak konuldu. Dönemin Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık`ın talebi ile buraya hem 30 metrelik yol yapıldı hem de bir kavşak planı yapıldı. Karayollarınca, bu şekildeki bir kavşağın tehlikeli olacağı düşüncesi ile bize köprülü kavşak talebi gündeme geldi. Bize üç alternatif getirdiler. Bu önerilerden iki tanesi mülkiyetler açısından çok fazla sıkıntı yaratıyordu. En az sıkıntı yaratan öneri mevcut plandaki kavşaktı. Biz de bir tercihte bulunduk. Sonrasında imar planlarımıza işledik ve orasına mülkiyet sahiplerince plana itiraz edildi. Bunun üzerine de bir dava süreci başladı” ifadelerini kullandı.
 
“Kavşağın yapımı kısa sürede başlayacak”
“Davayı mülk sahipleri kazandılar” diyen Koç, “İmar plan tadilatına karşı açtıkları davayı dört mülkiyet sahibi kazanınca biz de Danıştay`a gittik. Biz bu davaların üçü Danıştay`dan bizim lehimize sonuçlandı, biri ise halen devam etmektedir. Daha önce mülkiyet sahiplerinin kazandığı davalar 1/5 binlik ve 1/25 binlik planların uyumsuz olduğu gerekçesi ile verilmişti. Tabi böyle bir uyumsuzluk yoktu, ki Danıştay da böyle bir uyumsuzluk olmadığını gördü. Bunun üzerine Çanakkale İdare Mahkemesi de Danıştay`ın kararına uydu ve köprülü kavşak plana konulmuş oldu. Burada son dönemde bildiğiniz gibi ölümlü bir kaza meydana geldi ve sık sık da kazalar oluyor. Burası, yarın bir hastane olduğunda, buradaki hareketlilik arttığında çok daha tehlikeli kazalar olabilecek bir nokta. Karayolları burayı ihale etti ve aşağıdaki üniversite kavşağının ardından buranın yapımına başlanacak” şeklinde konuştu. (Seçkin Sağlam)
Paylaş