havadurum

Kepez’de "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi" verildi

Kepez Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda personelini bilgilendirmek ve duyarlılaştırmak amacıyla bir eğitim gerçekleştirdi. Eğitim, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlendi.

858

Kepez Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla personeline yönelik bir eğitim düzenledi. Eğitimde, kadına yönelik şiddetin nedenleri, sonuçları ve önlenmesi konuları işlendi.

ŞÖNİM’den Uzmanlar Eğitim Verdi

Eğitimi veren Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Nuray Gümrükçü ve Sosyal Hizmet Uzmanı Gürhan Akdemir, kadına yönelik şiddetin tanımı, türleri, yasal haklar, koruyucu ve önleyici tedbirler, şiddet mağduru kadınların desteklenmesi ve yönlendirilmesi gibi konularda bilgi verdiler. Eğitimde, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, empati ve iletişim becerilerinin önemine de vurgu yapıldı.

Personel Teşekkür Etti

Eğitim sonunda Kepez Belediyesi personeli, ŞÖNİM Müdürü Nuray Gümrükçü’ye ve Sosyal Hizmet Uzmanı Gürhan Akdemir’e teşekkür ederek, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda daha duyarlı ve bilinçli olduklarını ifade ettiler. Eğitimin, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve sonlandırılması için atılan önemli bir adım olduğu belirtildi.

(Esra Güller)

Paylaş