Kepez’de Kayısı Şenliği coşkusu

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Kayısı Şenliği kapsamında 22 çocuk sünnet ettirildi.

556
 
 
 
Kepez Belediyesi her yıl geleneksel hale getirdiği Kayısı Şenliği etkinlikleri kapsamında Necdet Terzioğlu Camii`nde toplu sünnet töreni gerçekleştirildi. 22 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığı törene CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sünnet töreninin ardından da mevlit okutuldu. Belediye olarak her yıl düzenledikleri sünnet şenliğini bu yıl da gerçekleştirdiklerini kaydeden Kepez Belediyesi Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Kayısı Şenliği kapsamında organize edilen etkinlikte 22 çocuğun sünnet ettirildiğini söyledi.
 
En iyi kayısı seçildi
Kayısı Şenliği kapsamında organize edilen kayısı yarışmasına ise 12 üretici katıldı. Üreticilerin ürettiği kayısılar, 5 parametre üzerinden değerlendirmeye alındı. Belli kriterleri göz önüne alarak değerlendirme yapan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden oluşan juri üyeleri, değerlendirmelere göre en iyi kayısıyı belirlemek için yoğun çaba sarf etti. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, bu yılki yarışmaya 12 üreticinin katıldığını belirterek; “Kayısı Şenliği çerçevesinde üreticimizi teşvik, moral ve motivasyon anlamında kayısıları da yarıştırıyoruz. Bu sene yarışmaya 12 üreticimiz katıldı. Kayısı çok boldu. Çünkü, maalesef kayısılar ağaçta kaldı ve para etmedi. Ama üreticimizi moral ve motivasyon anlamında desteklemek amacıyla ödül vereceğiz. Belli kriterler çerçevesinde objektif kalarak buradaki sıralama belirleniyor. Yarışmada dereceye giren üreticilerimize ödüllerini takdim edeceğiz” dedi.
 
 
Morgül, Kepezlileri coşturdu
Kepez Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Kayısı Şenliği’ne sanatçı Yılmaz Morgül damgasını vurdu. Şenlik kapsamında düzenlenen konserde sahne alan Morgül, belde halkının yanı sıra Çanakkalelilere de unutulmaz anlar yaşattı. Kepez halkının yanı sıra ilçelerden de çok sayıda vatandaş, konsere akın etti. Birbirinden güzel şarkılarıyla şenliğe renk katan Morgül, yaklaşık 1,5 saat belde halkını doyasıya eğlendirdi.
 
Şenlik kapsamında düzenlenen kayısı yarışmasında dereceye giren üreticilere de ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, yarışmaya katılan diğer üreticilere de belgeleri verildi. Havai fişek gösterisinin renk kattığı şenlikte ayrıca katılımcılara kayısı dağıtıldı.
Paylaş