havadurum

Kentte elektrikli bisiklet dönemi

1484
Çanakkale Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ve kentte `tazı` olarak bilinen elektrikli scooterların ardından farklı ulaşım türleri için çalışmalar başlandı. Çanakkale Belediye Binası önünde tanıtımı gerçekleşen dört tekerlekli aile bisikleti ve elektrikli bisikletler önümüzdeki günlerde kent halkı ile buluşacak. İki yetişkin ve iki çocuk tarafından kullanılabilecek olan dört tekerlekli bisikletler, trafiğe kapalı olan Yeni Kordon`da kullanılabilecek. Elektrikli bisikletler için ise kentin çeşitli yerlerine istasyonlar kurulacak. Elektrikli bisiklette deneme sürüşünü yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bisiklet kullanıcılarının artmasını önemsediklerini dile getirerek, "Bisiklet sadece bisiklet yolundan gidecek diye düşünmememiz lazım. O da bir vasıta. O da bir araç. Normal araç yolundan da gidebilmeli. Elektrikli bisiklet kullanımı da kolaylaştırıyor. Bayırdan rahat çıkabilme imkanı sağlıyor. Belli bir yaş grubunun üstündekilerde elektrikli bisikleti kullanabilir" dedi.
"Sürücüler bisiklet kullanıcılarına dikkat etmeli"
Gökhan, "Bisikletin kullanılmasını arzu ediyoruz. İmkanlarımız olduğu müddetçe, altyapılarımız olduğu müddetçe bisiklet yolları yaptık. Daha da ilerletmek istiyoruz. Aynı zamanda şu kültürü edinmemiz lazım; Bisiklet sadece bisiklet yolundan gidecek diye düşünmememiz lazım. O da bir vasıta. O da bir araç. Normal araç yolundan da gidebilmeli. Biraz daha sağ taraftan giderek, otomobillerle aynı yolu kullanabilir. Bizim sürücüler olarak, bisiklet kullanıcılarına dikkat etmemiz lazım. Nasıl motor sürücülerine dikkat ediyoruz; bisikletlerde motorun insan gücü ile gideni" dedi.
Yokuşlar rahat çıkılacak
Elektrikli bisikletin kullanımın çok daha kolay olduğuna dikkat çeken Gökhan, "Elektrikli bisiklet bayırdan rahat çıkabilme imkanı sağlıyor. Belli bir yaş grubunun üstündekilerde elektrikli bisikleti kullanabilir. Kullanım kolaylığı var. Tazı biraz kolay değil ve kazalar olabiliyor, iyi bilmek ve dikkatli kullanmak gerekiyor. Hatta bu nedenle tazıların süratini azalttık" dedi. Yeni Kordon`da trafiğe kapalı alanda kullanılacak olan dört tekerlekli aile bisikleti için ise Gökhan, "Deniz bisikletinin kara hali, çocuklara yönelik nostaljik bir araç. Aile bisikleti. Girişimci bir firma, tazılarda olduğu gibi bize işgaliye ödeyecek, gelirden pay alacağız. Encümen karar verirse bu şekilde devam edeceğiz" sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş