havadurum

Kentin çeşitli noktaları hızla değişiyor

Çanakkale Belediyesi tarafından kentin çeşitli noktalarında gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra, yeşil alan çalışmaları ve teknik çalışmalar da hızla devam ediyor.

1238
 
Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmaları bir süre önce başlatılan Esenler Mahallesi`ndeki Esenpark`taki çalışmalar sona erdi. Esenpark`ta bitkilendirme, çimlendirme çalışmalarının yanı sıra peyzaj çalışmaları da gerçekleştirildi. Fıskiyeli süs havuzunun yerleştirildiği parkta, 3 adet basketbol potası, çocuklar için oyun alanı ve fitness aletleri bulunuyor. Parke yürüyüş yolları ile çevrelenen park alanında bir de kafetarya binası yer alıyor.
Kentimizde yeni bir yeşil alan da Barbaros Mahallesi`nde oluşturuldu. Bölge Trafik mevkiinin arka alanında bulunan piknik alanında, peyzaj düzenlemeleri ve çimlendirme çalışmaları tamamlandı. Çocuk oyun grubu ve fitness aletleri bulunan alanda kentlilerimizin keyifli vakit geçirmeleri için piknik masaları da yerleştirildi. Yürütülen çalışmalar kapsamında ayrıca kentte bulunan ve vatandaşlar tarafından kullanılan çeşmelerde de yenileme çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda Barbaros Mahallesi 100. Yıl Caddesi`nde bulunan çeşme ile Barbaros Mahallesi Muhtarlığı karşısında bulunan çeşmelerde yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Ağı Dağı tatlı su çeşmelerinin hem dış cepheleri hem de şebekeleri yenilendi. Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise, kentin işlek alanlarından biri haline gelen Ahmet Piriştina Caddesi`nin ikinci etabındaki çalışmalarını yürütüyor. Ekipler, zemin iyileştirme, yaya yolu ve araç trafiği düzenleme çalışmalarının ardından hava koşullarını da gözeterek kısmi asfaltlama çalışmalarını hız kesmeden gerçekleştiriyor.
Paylaş