Kentin çehresi değişiyor

Eski küçük sanayi sitesi alanının yenilenmesi ve çağdaşbir görünüme kavuşturulması amacıyla Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen yenileme projesi başlıyor.

853
Çanakkale Belediyesi`nden yapılan açıklamada; “Kent gelişimimize paralel olarak, mevcut yerleşim alanlarımızın da yenilenmesi amacıyla Belediyemizce kent merkezimizde çeşitli çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışmalar çerçevesinde İsmetpaşa Mahallesinde Cuma Pazarı karşısında ‘’Eski Küçük Sanayi Alanı’’ içinde de yenileme projemiz sürdürülmektedir. Proje kapsamında ilk olarak 32L-4E pafta, 1366 ada, 1-2-3-4-5-6 parselde kayıtlı tamamı 3956,57 m² olan, blok nizam 6 kat yapılanma koşuluna sahip yapı adasında çalışmaya başlanacaktır. Bu adada mülkiyet Belediye + özel mülkiyet olarak dağılım göstermektedir. Yapı adasının bütününde hak sahiplerinin tamamı ile bir dizi görüşmeler yapılarak çalışmaya başlanmıştır. Yapılan görüşmeler sonucunda Çanakkale Belediyesi önderliğinde, kontrolünde ve sorumluluğunda çalışmanın sürdürülmesine oy birliği ile karar verilmiştir. Hak sahipleri ile yapılan toplantılar sırasında yapı adasındaki mevcut haklarını ne şekilde kullanmak istedikleri kendilerine sorulmuş ve bu yöndeki talepleri alınmıştır” dendi.
 
Projeler seçilecek
“Alınan talepler sonrasında alanın birden çok alternatifi kapsayan projelendirme çalışmalarına başlanması hedeflenmektedir” denilen açıklamada “Projelendirme çalışmalarının detaylı mimari avan projeler olarak sonuçlanması ve gelecek alternatif projeler arasında bu bölgede yaşayan hak sahipleri ile birlikte Belediyemizce bir seçim yapılması planlanmaktadır. Özellikle; kent merkezimizde, bulunduğu konum itibariyle örnek oluşturacak bir noktada bulunması da dikkate alınarak projelerin öncelikle kentimiz mimarlarınca hazırlanması Belediyemizce tercih edilmektedir. Amacımız, kültür, sanat, bilim değerlerini öne çıkaran; ekonomik işlevsel ve yenilikçi çözümlerin üretilmesini sağlayarak bunun uygulamaya dönüştürülmesidir. Bu tercih doğrultusunda Çanakkale Mimarlar Odamız önderliğinde bir toplantı yapılarak konu mimarlarımızla da paylaşılmıştır. Mimarlarımızın ekip olarak ya da bireysel olarak proje hazırlamaları mümkündür. Alınacak projeler bir ön değerlendirme ile yaşayan hak sahiplerinin de onayına sunulacaktır. Ayrıca tüm projelerin sergilenerek kent halkıyla paylaşımı sağlanacak, hazırlanan projelerden ön elemeyi geçen 4 adet avan proje Belediyemizce satın alınacaktır. Projenin tercih edilmesi durumunda da bu avan projenin mimari, statik, mekanik, elektrik uygulama projelerinin belirtilen sürede hazırlanması istenecektir. Çanakkale Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çağrıya kentimiz mimarlarının ilgi duyarak katılımlarını beklemekteyiz” ifadelerine yer verildi.
Paylaş