havadurum

Kent sohbetleri sürüyor

Kentte Bebekli Evler sergisinin ilk Çarşamba etkinliği yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

309
Kent Müzesi Çarşamba sohbetlerinde bu hafta Hüseyin Yalman ve Bahattin Köylü’nün sunumları ile Bebekli Evler’de ÇASİAD binası konuşuldu.
 
Sohbette ilk olarak Mimar Bahattin Köylü kentin mimari mirasına genel bir bakışta bulundu. Bu yapılar arasında bulunan Bebekli Evler’in 19. yüzyıl mimari yapısının örneklerinden olduğunu belirten Köylü, kentteki sivil yapı örneklerinden olan Bebekli Evler’in restorasyon çalışmalarındaki mimari yaklaşımları projeler üzerinden konuklar ile paylaştı.
 
Sohbetin ikinci konuğu ÇASİAD eski Başkanı Hüseyin Yalman, ÇASİAD olarak binayı tercih ediş nedenlerini ve satın alma süreçlerini anlattı.  Bu süreçte yeni bir bina almak ya da inşa etmek yerine derneklerinin kurumsal kimliğini en iyi ifade ediş için tarihi bir binanın yeniden kente kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Yalman, buna bağlı olarak da satın alma ve restorasyon süreci boyunca yaşadıkları deneyimleri aktardı.
 
Öte yandan Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nin 21 Mart 2012 Çarşamba saat 18.00’de konuğu “Bebekli Evler’de Çocukluk Anıları” isimli sohbet konusu ile Haluk Güven olacağı bildirildi.
Paylaş