Kent Müzesi’nin konuğu Arısoy
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, ÇEKÜL Vakfı uzmanlarından Alp Arısoy’u ağırladı.
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi, kentin vizyonundaki hedeflerinden biri olan turizm üzerine yapılan müzakere süreçlerine katkı vermek için IV. Müzeler Buluşmasında başlayan Kimlik, Kültür ve Müze kavramlarının irdelenmesini Müzeler Haftasına da taşıdı.
“Sürdürülebilir Kültür Turizmi” kavramı üzerinden ÇEKÜL Vakfı uzmanlarından Alp Arısoy, ÇEKÜL Vakfının hazırladığı “Sürdürülebilir Kültür Turizmi için Kamu- Yerel- Sivil- Özel işbirliği” kılavuzunun içeriğini katılımcılarla paylaştı. Bu kapsamda kimlik, markalaşma, kültür turizmi gibi pek çok kavram incelendi. Sürdürebilir kültür turizminin bir süreç olduğunu bu sürecinde belli bir sırayı takip ederek aktif halde olmasının gerekli olduğuna değinen Arısoy, tanıtım ve pazarlamanın en son aşama olduğunu ifade etti. Ülkede ilk olarak tanıtım ile başlanmasının kentlerin markalaşması ya da kimlik kazanması için yeterli olmadığına, altı doldurulmayan pazarlamanın bir getirisinin olmayacağını ifade eden Arısoy, kültür turizmi kapsamında, dünya kentleri üzerinden örnekler verdiği sunumunda, karşılaştırmalar ile kentlerin izledikleri yolları irdeledi. Kültür turizminin gelişmesi için, kentlerin belli bir plan dahilinde hareket etmesinin önemine vurgu yapan Arısoy’un sunumunun ardından sohbet, Kent Müzesi Toplantı salonunu dolduran konukların Çanakkale özelindeki soruları ile devam etti.
Çanakkale’nin yerel kimlikleri, pazarlama stratejileri, yerel turizmde eksik görülen yönler irdelendi. Yerel katılımcılar ile ÇEKÜL vakfının hazırlamış olduğu kılavuzlarında paylaşıldığı akşamda ÇEKÜL’ün internet sitesinden de pek çok bilgiye ulaşabilecekleri ifade edildi.
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi Toplantı Salonunda 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 18.00’da “Kentte Yakın Tarihli Yazın Ürünleri” sergisi ilk gün buluşması gerçekleştirilecek.