havadurum

Kent Müzesi’nde sohbetler sürüyor

Kent Müzesi ve Arşivi’nde “Kentte Yakın Tarihli Yazın Ürünleri” sergisinin son etkinliği gerçekleştirildi.

272
“Çanakkale’de İnceleme ve Araştırma Üzerine Kitap Yazanlarla Sohbet” başlığında gerçekleşen etkinlikte araştırma ve inceleme üzerine kitap yazanlar, araştırma konularına ve yöntemlerine dair bilgiler verdiler. Akademik alandaki araştırma ve incelemeler üzerinden devam eden sohbette, özellikle alan taramasına yönelik yöntemler paylaşılırken sonuçlara dair dönüşlerde ise özellikle kent üzerine yapılan çalışmalarda yeterli dönüşün sağlanmadığı konusuna değinildi. Bu durumun da, kentin, ülkenin diğer kentlerine rağmen sivil toplum geleneği ve örgütlenmesinin güçlü ve yoğun olmasına rağmen geri dönüşün olmamasının da ayrıca değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
 
Araştırma ve inceleme üzerine yazı yazanların tespit ve tecrübelerinin ardından sohbete katılan konuklar, bilgilerin açığa çıkması sürecinde ve ardından sivil toplum, akademi ve gönüllerin üretilen bilgiye ulaşmanın yeni yöntemlerinin oluşması ve birlikte iş üretme süreçlerine zemin hazırlayacak platformlar oluşması konusu gündeme geldi. Söyleşinin sonuna gelindiğinde bu konuda Kent Müzesi’nin önemli bir yerde olduğu bu sergi boyunca Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlarla araladığı yazın ürünleri kapısının oluşturulacak platform için kolaylaştırıcı olabileceği ifade edildi.
 
Serginin son toplantısı olması nedeniyle sergi sürecinin değerlendirilmesinin de yapıldığı akşamda, Müze’nin sosyal medyanın araçlarını kullanarak yaptığı paylaşımlarının sürekliliğinin sağlanmasının ve daha geniş içerikler ile paylaşılmasını gerekli olduğu, bu konunun uygulamasına yönelik yöntemler üzerine de çalışmalar yapılması gerekliliği ifade edildi. Sohbet sonunda serginin bitiminin ardından yayınların Kent Müzesi’nin kütüphanesinde yerini alacağı ve yararlanmak isteyen araştırmacıların kullanımına sunulacağı belirtildi.
Paylaş