havadurum

Kazdağları’nda yoğun kar yağışı devam ediyor

Çanakkale Yenice Karayolu’nda kar ve tipi tehlikesi Kazdağları’nın yüksek kesimlerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi, Balıkesir’in Edremit ve Havran ilçelerinde hayatı olumsuz etkiliyor.

724

Sıcaklıkların -5 dereceye kadar düştüğü bölgede, poyraz fırtınası zaman zaman 70 kilometre hıza kadar çıkıyor. Kar yağışı Kazdağları’nın Eybek, At Kayası, Kapanca, Kumluca, Hanlar, Döşemedere mevkilerinde zaman zaman tipi şeklinde gerçekleşiyor.

Özellikle ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle, Balıkesir Edremit, Çanakkale Yenice Karayolu’nda sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları ekipleri ve Edremit Belediyesi Fen İşleri ekipleri, bu yol kesimini açık tutmak için gece saatlerinden itibaren aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, bu yolda seyahat edecek sürücülere araçlarında kar lastiği, zincir ve çekme halatı bulundurmalarını ve gizli buzlanmaya karşı dikkatli sürüş yapmalarını tavsiye ediyor.

Yağışın pazartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, bölgede yaşayan vatandaşları ve sürücüleri kar ve tipi nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

(İHA)
Paylaş