"Kazanmak güzel bir duygu"

1408

 Ezinespor`un Antrenörü Fadıl Kurt takımının deplasmanda oynadığı ve 4-1 kazandığı Bozcaadaspor maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurt hocanın görüşleri şöyle; "Bozcaadaspor galibiyeti ile `Bir nefes aldık` diyebilirim. İki hafta art arda kaybettikten sonra, takım üzerindeki olumsuz havanın dağılması için bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Şampiyonluk şansımız olmasa da, klasmanda üst sıralarda yer alma mücadelemiz devam ediyor. Her maçımızı kazanmak istiyoruz. Bu bağlamda Bozcaadaspor müsabakası oldukça önemliydi. Bozcaadaspor, önceki sezonlarda BAL`da antrenörlüğünü yaptığım bir takım. BAL deneyimi olan, bu ligin en ciddi kulüplerinden biri. Lig`deki konumu her ne kadar iyi değilse de,  Bozcaada her zaman zor bir deplasman olmuştur. Üç yıl aradan sonra Bozcaada`da maça çıkmak, benim için güzel ve özel bir duyguydu. Maça gelince;  Çanakkale`de Süper Amatör Lig`in en erken atılan golü ile maça 1-0 yenik başladık. Müsabakanın henüz 20. saniyesinde gol yedik. Golün şokunu atlattıktan sonra, önce beraberliik sonra da galibiyet gollerini atmak için rakip kaleye yüklendik. Karşımızda dirençli bir Bozcaadaspor vardı. İzleyiciler kıran kıran mücadelelerin olduğu bir maça tanıklık ettiler. Bir çok gol pozisyonu yakaladık. Az da olsa rakibimizin de gol pozisyonları vardı. İkinci yarının başında öne geçtikten sonra, özellikle son bölümde pozisyon zenginliği açısından maçın kontrolü takımıma geçti diyebilirim. Bir çok net gol pozisyonunu değerlendiremedik. Neticede bu zorlu maçı 4-1 galip bitirdik,  mutluyuz. Her iki takım da kazanmak için oynayınca keyifli, heyecanlı ve centilmence bir maç oldu. Sahada görev yapani tüm futbolcuları kutluyorum.

   Ezinespor olarak şampiyonluk yarışında geride kaldık. Tabi ki bu yıldan dersler çıkartacağız. Bizim için `İyi bir tecrübe sezonu oldu` diyebilirim.  Sahamızın geç açılması, sakat futbolcularımızın fazlalığı beklediğimiz sonuçları almamıza engel oldu. Yine de, sezon başında çizdiğimiz ilk 5 hedefinin içindeyiz. Bu hedefi sezon sonunda tutturmuş olmak istiyoruz.  Nijeryalı oyuncumuz Emeka ile de yollarımızı ayırdık. Şimdiden yeni sezonun planlamasına da başladık.
Bu arada geçtiğimiz hafta oynadığımız ve kaybettiğimiz Geliboluspor maçında, hakemin kötü yönetimine protesto karşılığında yaşanan saha olayları nedeniyle sahamız 1 maç kapatıldı. İl Disiplin Kurulu kararına saygı duymaktan başka yapacak birşeyimiz yok. Ancak, Hakem arkadaşımızın kötü yönetimi, hem maçı kaybetmemize, hem de sahamızın 1 maç kapatılmasına neden oldu. Kısacası fatura bize kesildi.  Umarım hakem arkadaşımız bu yaşananlardan kendine bir ders çıkartır ve bundan sonra daha özenli ve sorumlu maçlar yönetir." 
Şenol Güven
Paylaş