Kazananlar mutlu, Kaybedenler umutlu

4 kulvarda oynanan Çanakkale yerel futbol liglerinde bol gollü geçen bir hafta sonu daha tamamlandı...

610
Genellikle favori takımların galip geldiği haftada kategorilerdeki yarışın şekli belirginleşmeye başladı. Süper Amatör’de Bigaspor ile Yeni Çanspor, 1.Amatör’de Lapsekispor’la Çan Termikspor mutlu sona oldukça yaklaştı...
 
Süper Amatör Lig
Merkez Sentetik sahada Hastanebayırıspor’u 2-0 mağlup eden Bigaspor 17 maçta topladığı 47 puanla liderliğini sürdürüyor. Bu karşılaşmalarda 2 beraberlikle sadece 4 puan kaybeden Bigaspor kategorinin tek namağlup ekibi olarak dikkat çekiyor. Süper Amatör Lig Şampiyonunun 2 hafta sonra Çan İbrahim Bodur Stadı’nda oynanacak Yeni Çanspor – Bigaspor maçında ortaya çıkması bekleniyor. Haftanın maçlarında Arslancaspor Harbişspor’u Gelibolu’da 2-1, Özel İdarespor deplasmanda Mahmudiye Belediyespor’u  1-0 ve Geliboluspor evinde Kepezspor’u 3-2 yenerek, galibiyet mutluluğu yaşadı. Haftanın tek beraberlik maçında Yeşil Bayramiçspor’la Biga Adaspor sahadan 0-0’lık sonuçla ayrılıp, 1’er puan aldı. 12 takımın yer aldığı, 17 Gençlik İntepespor’un ligden çekildiği Çanakkale Süper Amatör Ligine hafta sonu yapılacak 5 karşılaşma ile devam edilecek.
 
Süper Amatör Lig (3-4  Mart 2012 Cumartesi-Pazar)
Geliboluspor  - Yeşil Bayramiçspor
Biga Adaspor  - Hastanebayırıspor
Bigaspor  - Mahmudiye Bld.spor
Özel İdarespor  - Harbişspor
Kepezspor  - Yeni Çanspor
 
1. Amatör Lig
11 takımın mücadele verdiği Çanakkale 1.Amatör Liginde bitime 6 hafta kala, matematiksel olması bile 37 puanlı lider  Lapsekispor ile 36 puanlı takipçisi Çan Termlikspor mutlu sona çok yaklaştı. Muhtemelen bu iki takım yeni sezonda Çanakkale Süper Amatör Liginde yer alacak. Bu kategoride asıl yarış tehlikeli bölgede yaşanıyor. 4 kulübün birden düşeceği gerçeği Lapsekispor ile Çan Termikspor dışında kalan tüm ekipleri tedirgin ediyor. 7 puanlı sonuncu Ayvacık Belediyespor ile 9 puanı bulunan Yeniçiftlik takımı Ecespor umutsuz vaka. Saraycıkspor, Biga Kavaklık Gençlikspor, Kocatepe Gençlikspor, Gökçeadaspor, Tarımspor, Ezinespor ve Barbarosspor tehlikeyi yüreğinde hissediyor. Haftanın maçlarında B.Kavaklık Gençlikspor Ezinespor’u 6-0, Barbarosspor Saraycıkspor’u 2-0, Çan Termikspor Tarımspor’u 2-0, Ecespor Kocatepe Gençlikspor’u 3-2 ve Lapsekispor deplasmanda Ayvacık Belediyespor’u 2-1 mağlup etti. Çanakkale 1.Amatör Ligi maçları cumartesi ve pazar günü sürecek.
 
1. Amatör Lig (3-4 Mart 2012 Cumartesi-Pazar)
Ezinespor  - Ayvacık Bld.spor
Lapsekispor  - Y.Çiftlik Ecespor
Kocatepe Gençlik - Çan Termikspor
Gökçeadaspor  - Saraycıkspor
Barbarosspor  - Biga Kavaklık Gençlik
(Tarımspor Bay takım)
 
U-19’lar
U-19’lar kategorisinde 15 kulübün 8 ve 7’şerli   2 grupta yaptığı mücadelelere devam edildi. A grubunda Barbarosspor, Bozcaadaspor ve Hastanebayırıspor yarışta birbirini takip ediyor. B grubunda ise Bigaspor, Biga Adaspor ve Geliboluspor ilk 3 sırada bulunuyor. Sona eren haftada Hastanebayırıspor Kepezspor’u 7-3, Bozcaadaspor Özel İdarespor’u 4-1, Geliboluspor Biga Adaspor’u 5-1, Karabigaspor Biga Kavaklık Gençlikspor’u topa tutarak 12-0 mağlup etti.
 
U-14’ler
U-14’ler kategorisi maçları 5 ve 6 takımlı 2 grupta sürüyor. A grubunda tüm maçlarını kazanan Hastanebayırıspor ile Kepezspor ve Barbarosspor ilk 3 sırayı paylaşıyor. B grubunda 7’de 7 yapıp, kalesinde gördüğü 1 gole karşın rakip fileleri 47 kez havalandıran Y. Çanspor ile Biga Adaspor ve Çiçeklidedespor diğer başarılı takımlar olarak dikkat çekiyor. U-14’lerde geçen hafta sonu Hastanebayırıspor Barbarosspor’u 2-1, Biga Adaspor Bigaspor’u 2-1, Çiçeklidedespor Karabiga İçdaşspor’u 7-1 ve Yeni Çanspor Ecespor’u 11-0 yendi.
Paylaş