Kazanan düzlüğe çıkacak

BAL`da sezonun en önemli maçında Bigaspor pazar günü evinde Bozcaadaspor`la kapışıyor. Yerel derbinin galibi Bölgesel Amatör Ligde tutunacak. Mağlubu Yeni Çanspor`un barajdaki rakibi olacak

764
Bölgesel Amatör Lig (BAL)`in 9. grubunda yer alan Çanakkale takımları Bozcaadaspor ile Bigaspor 28 Nisan 2013 pazar günü saat 14.30`da Biga`nın İlyas Bayram Stadı`ndaki yerel derbide kozlarını paylaşacak. Bir tarafta 35 puanlı Bozcaadaspor, diğer yanda 33 puanlı Bigaspor. Yeni Çanspor`la baraj oynamak istemeyen bu iki takımın puan mücadelesi nefes kesecek. Bozcaadaspor kazanır ya da maçı beraberlikle bitirirse son haftaya en az 2 puanlık avantajla girecek. Bigaspor galip gelirse baraj maçı oynamadan BAL`da tutunma imkanına sahip olacak. Zorlu olduğu kadar kritik olan bu müsabakayı izlemek için pazar günü Biga`ya çok sayıda futbol sever akın edecek. Ligin ilk yarısında Bozcaadaspor`u 20 Eylül Stadı`nda gol rekoru kırarak 7-1 mağlup eden Bigaspor şimdilik de olsa ikili averajda önde yer alıyor. Bozcaadaspor`un başında Antrenör Fadıl Kurt, Bigaspor`un çalıştırıcılığında Mehmet Akgün bulunuyor.
 
Statü ne diyor ?
 
BAL‘da 2 takımla temsil edilen iller (Çanakkale);
2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, diğer takım küme düşerse, o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir diğer takım küme düşmezse, o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile baraj müsabakası oynar. 2 takım da TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmez ise bu iki takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalır, alt sırada yer alan takım yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar. 2 takımdan biri küme düşerse o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer takım BAL’da kalır. 2 takımın ikisi de küme düşerse o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir.
 
Olay Spor
Paylaş