Kaz Dağları'nda biyolojik çeşitliliğin korunması için önemli adım

Kaz Dağları’nda biyolojik çeşitliliğin korunması ve orman ekosistemlerinin sürdürülebilir yönetimi için düzenlenen çalıştayda, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım konularında bölgenin durumu ele alındı, çözüm önerileri tartışıldı.

443

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde yürütülmekte olan “Kaz Dağları’nda Biyolojik Çeşitliliğin Korunması ve Orman Ekosistemlerinin Sürdürülebilir Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen “İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ve Organik Tarım (OT) Stratejik Plan Hazırlık Çalıştayı”nın ilk bölümü Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, projenin genel tanıtımı yapılmış ve çalıştayın hedefleri ile izlenecek yöntemler katılımcılarla paylaşıldığını kaydeden Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Alternatif Haber’e yaptığı açıklamada; “Bunun yanı sıra, İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ve Organik Tarım (OT) açısından bölgenin mevcut durumu detaylı bir şekilde ele alınmış; karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik öneriler tartışılmıştır. Elde edilen değerlendirmeler, çalıştayın ilerleyen aşamalarında geliştirilecek stratejik planın temelini oluşturacaktır. Bu verimli çalıştay ile bölgedeki tarımsal uygulamaların iyileştirilmesi ve sürdürülebilir yönetim stratejilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir" dedi.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş