Kayısılar ağaçta kaldı

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de kayısı üreticileri zor bir yılı geride bıraktı.

805
Bu yıl verimin bol olmasıyla birlikte arz ve talep dengesinin bozulması nedeniyle fiyatları düşen kayısılar ağaçta kaldı. Toplama maliyetini bile karşılamayan kayısıları ağaçta bırakan üreticiler, bu yıl kayısıdan umduğunu bulamadı.
 
 
“Kayısı üreticileri üzgün”
Bu yıl çok sayıda üreticinin para etmeyen kayısıları ağaçta bıraktığını belirten Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus; “Kayısı üretiminde ciddi bir verim var. Verimin fazla olması nedeniyle arz ve talep dengesinin bozulmasıyla kayısı fiyatları dip yaptı. Bir çok üretici de toplama maliyetine karşılamayan kayısılarını ağaçta bırakmış durumda. Para etmeyen kayısılar ağaçta kaldı diyebiliriz” dedi.
 
 
“2 ton kayısı dağıtıldı”
Kepez’de gerçekleşen Kayısı Şenliği’nde, 2 ton kayısı dağıtıldı. Para etmeyen kayısıları şenliğe getiren üreticiler, bol bol vatandaşlara kayısı dağıttı. Kepez Belediyesi olarak her yıl Kayısı Şenliği düzenlediklerini, bu yıl bol miktarda olan ve para etmeyen kayısıların halka dağıtılacağını ifade eden Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan;Kayısılar ağaçta kaldı. Kayısı fiyatlarının düşmesiyle üretici kayısılarını toplamıyor. Para da etmeyince üreticimiz perişan durumdadır. Şenlik kapsamında 2 ton kayısı dağıtacağız. Kayısılar satılmayınca üreticiler bol bol festivale kayısı getirdi vatandaş yesin diye. Çiftçimiz maalesef perişan durumdadır. Sadece kayısı da da değil. Çiftçi her konuda şu an perişan durumda. Hala oylarını götürüp veriyorlar” dedi.
Paylaş