havadurum

Kasım Ara Tatilinde Öğretmenler Okula Gidecek mi? MEB açıkladı!

MEB tarafından yayımlanan 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre, kasım ayında birinci ara tatil yapılacak. Ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi? MEB seminerleri ne zaman başlayacak? MEB duyuru yayınladı...Yayınlanan duyuruya göre öğretmenler okula gidecek mi?

2220

2023-2024 eğitim öğretim yılı, 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başladı. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen, yeni döneme heyecanla girdi. Öğrenciler için ara tatil uygulaması devam ediyor. Buna göre, birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. Peki, ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi? MEB seminerleri ne zaman başlayacak? İşte yanıtlar...

Ara tatilde öğretmenler okula gidecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan karara göre, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği ilgisiyle yollanan yazıda 81 ilde öğretmenler ara tatilde okullarda olacak ve mesleki çalışmalar yüz yüze yapılacak.

MEB Seminerleri Ne Zaman Başlıyor?

MEB seminerleri, öğretmenlerin mesleki çalışmalarının bir parçası olarak ele alınıyor. Düzenlenen seminerlerde, öğretmenlerin alanlarına yönelik bilgi ve becerilerini güncellemeleri, yeni yöntem ve teknikleri öğrenmeleri, eğitimde karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmaları amaçlanıyor. MEB seminerleri, her eğitim öğretim yılı başında ve sonunda olduğu gibi ara tatillerde de devam edecek. Buna göre, kasım ayındaki birinci ara tatilde de MEB seminerleri yapılacak. Seminerlerin tarihleri açıklanan duyuruyla birlikte 13-17 Kasım olarak belirlendi.

(Esra Güller)

Paylaş