Karşı kıyının yeni Belediye Başkanları "Daha yaşanabilir ilçeler kurmak için çalışacağız"

1077

 31 Mart yerel seçimlerinin sona ermesi ile Çanakkale merkez ve ilçelerinin kazananları belli oldu. Çanakkale’nin karşı kıyı belediyeleri olan ‘Gökçeada, Gelibolu ve Eceabat’ın yeni dönemde çalışmalara başlayacak Belediye Başkanları açıklamada bulundular. Gökçeada’da İyi Parti Belediye Başkanı Ünal Çetin, görevine yeniden devam ederken, CHP Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, görevine üçüncü defa devam edecek isim oldu. Eceabat’ta ilk kez göreve gelen İyi Parti Belediye Başkanı seçilen Saim Zileli, Türkiye’de ittifak olmadan kazanan tek İyi Parti Belediye Başkanı oldu. Yeniden Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Gazetemiz OLAY’ açıklamada bulunan Gökçeada Belediye Başkanı Çetin, kazananın Gökçeada olduğunu söyledi. Çetin; “Farklı nedenlerle Gökçeada’ya gelmiş 81 vilayetimizin güzide insanları, burayı yurt edinmişlerdir. Biz de o insanları ayırt etmeksizin, hepsini kucaklamak birinci derece görevimizdir” dedi. Seçim sonrası sosyal medya hesabından açıklamada bulunan ve tüm Gelibolululara teşekkür eden Gelibolu Belediye Başkanı Özacar; “10 yıl önce birlikte çıktığımız hizmet yolculuğunda şimdi yeni bir duraktayız. Bundan sonra yapacağımız daha çok işimiz, Gelibolu’yu modern kent haline dönüştürmek için devamını getireceğimiz projelerimiz var” ifadelerini kullandı. Demokratik, halkla iç içe ve tamamen eleştiriye açık bir Başkanlık yapacağını belirten Eceabat Belediye Başkanı Zileli ise, ittifak olmadan Türkiye’de kazanan tek ilçe olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

 
“Seçimin sonucunda kazanan ya da kaybeden yoktur”
Kazananın, mensubu olduğu parti yada şahsı değil, Gökçeada olduğunu belirten Çetin; “Kendi şahsım itibariyle mensubu olduğum parti veya mensubu olduğum ittifak adayı olarak değil, kazananın Gökçeada olduğunu düşünüyorum. Uzun yıllardır hayatımı Gökçeada’da idame ettiren birisiyim. Bu süre içerisinde, her ne şekilde olursa olsun, seçimin sonucunda kazanan ya da kaybeden yoktur. Burada Gökçeadalıların hepsi kazanmıştır. Farklı nedenlerle Gökçeada’ya gelmiş 81 vilayetimizin güzide insanları, burayı yurt edinmişlerdir. Biz de o insanları ayırt etmeksizin hepsini kucaklamak, birinci derece görevimizdir. Anakaradan uzakta bir adada yaşıyoruz. Gemi kalkmadığı zaman, hepimiz için kalkmamış oluyor. Dolayısıyla adada yaşamanın getirdiği dezavantajlar kadar, avantajlar da var. 31 Mart’ta bütün Türkiye’de olduğu gibi Gökçeada’da da yerel yöneticisini tercih etmek noktasında insanlar sandığa gittiler. Şahsımıza ve ekibimize çok ciddi manada teveccüh gösterdiler. Bizi de çok mutlu ettiler. Bu aşamadan sonra bize düşen görev, kazanan ve kaybeden olarak ayırt etmeksizin, bütün Gökçeadalıları kucaklayıp, Gökçeada’da barışı, huzur ve paylaşmayı sağlayıp, onun üzerine de Gökçeada’yı hak ettiği yere ulaştırabilmek adına gece gündüz çalışmak olacak. Bütün Türkiye’de insanlar bu konu ile alakalı partinin dışında kriterlere baktılar ve dikkat ettiler. Bu konuyla alakalı benim için de Çanakkale’de iki ilçenin İyi Parti’den Belediye olarak seçilmeleri sevindirici bir konu. Ben, seçimden sonra küçük bir sağlık problemi yaşadım. Dolayısıyla Saim Bey’i arayıp tebrik edemedim ama en kısa zamanda kendisini arayıp tebrik etmek istiyorum. Bizim gemiye binip, gemiden ilk indiğimiz yer Eceabat’tır. İki komşu ilçenin birlikte olması, bizim açımızdan da çok sevindirici bir konu” dedi.
 
“Çıktığımız hizmet yolculuğunda yeni bir duraktayız”
Seçim sonrası tüm Gelibolululara teşekkür eden Gelibolu Belediye Başkanı Özacar; “2009 ve 2014 yılında olduğu gibi 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçiminde de; inancınız ve güveninizi tazeleyerek yerel yönetimi üçüncü kez üst üste bizlere teslim ettiniz. Bizler, yeni dönemde yapacaklarımız için söz verdik. Sizler ise inanıp, el ele, kol kola, omuz omuza, canla, başla bizlere destek verdiniz. Daha yaşanabilir daha sağlıklı bir Gelibolu için bizim lehimize büyük bir çoğunlukla yanımızda oldunuz. Bunun için seçim süresi boyunca desteğini eksik etmeyen; bu demokratik yarışta ben ve arkadaşlarıma oy veren, vermeyen tüm yurttaşlarımıza, Alaeddin Mahallesi’ne, Camikebir Mahallesi’ne, Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’ne, Hoca Hamza Mahallesi’ne ve Yazıcızade Mahallesi’ne teşekkür ederim. 2009’da başladığım başkanlık görevime inananlarla birlik içerisinde, büyüyerek kocaman bir aile olduğumuz bu süreçte; millet ittifakını oluşturan ve mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti teşkilatlarının her kademesine ayrıca yürekten teşekkür ederim. Bu demokratik mücadele içerisinde oy kullananlar kadar oyları sayanların da önemli olduğu gerçeğini vurgulayarak, sandıklarda görev yapan sandık kurulu üyelerine ve müşahitlerine şükranlarımı sunarım. 10 yıl önce birlikte çıktığımız hizmet yolculuğunda şimdi yeni bir duraktayız. Bundan sonra yapacağımız daha çok işimiz, Gelibolu’yu modern kent haline dönüştürmek için devamını getireceğimiz projelerimiz var. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi “Vatan sevgisi, ona hizmetle ölçülür” diyerek Gelibolu’ya olan sevgimizi geçmişte olduğu gibi yine hizmetle sunacağız.  Tutku ile bağlı olduğumuz bu kente olan aşkımızla “Daha Güzel Gelibolu ve Daha Mutlu Yarınlar İçin” kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi.
 
“Millet İttifakı olmadan partimiz ile Türkiye’de kazanan tek ilçe olduk”
Eceabat’ın takdirinin kendilerinden yana olduğunu ifade eden Eceabat Belediye Başkanı Zileli;  “Biz tamamen demokratik ve halkla iç içe eleştiriye açık bir başkanlık yapacağız. Hedefimiz bu. Eleştirilebilirsek gelişebiliriz de. Bunu düşünerek görevlerimizi yerine getireceğiz. İttifaksız kazanan tek belediye olma özelliği taşıyoruz. Millet İttifakı olmadan kendi partimiz ile Türkiye’de kazanan tek ilçe olduk. Bunu da gururla söylüyoruz. Şu an için henüz pek bir şey yok. Seçim sonrası herhangi bir itiraz, sıkıntı yaşanmadı. Normal süreç devam ediyor. En kısa zamanda görevimizin başına gelip Eceabat’ın geleceği için çalışmalara başlayacağız” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş